Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1821176 www.bgdnes.bg

Азис се спасил с ритници от отвличане

Азис се спасил с ритници

Чалгарят се барикадирал в колата, издрал лицата на похитителите си

Венелина ИВАНОВА

Кристина Димитрова

"Васко е успял да се спаси от похитителите си с ритници", каза вчера близък приятел на фолкпевеца Васил Боянов-Азис. "На кой болен мозък може да му хрумне, че някой би си направил пиар с бой и опит за отвличане", казаха роднини на костинбродския славей. Веднага след като се разбра, че чалгарят е бил обект на покушение, се заговори, че това всъщност е самореклама.
Опитът кралят на чалгата да бъде отвлечен е бил извършен в късния следобед в събота. Часове по-рано на личния мобилен номер на Азис се обадил представител на фирма и го примамил за среща. Предложил му професионален ангажимент.
Чалгарят бил поканен в офис в жилищен блок в столичния квартал "Оборище". Васко тръгнал за срещата заедно със своя шофьор и бодигард. Когато паркирали колата на уреченото място, към тях неочаквано се приближили четирима мъже и започнали да крещят: "Полиция! Излизайте за проверка!" Мъжете били с маски на лицата и с надписи ДПолицияУ по дрехите си.
"Васко обаче няма престъпна психика! Маскираните били груби и той отказал да излезе от колата. Азис през живота си бопаджии на живо не е виждал. Първоначално не е съобразил, че като са с маски, са похитители. Решил е, че е в правото си да не излиза от колата", разказа близък на Азис. От купето на автомобила слезли шофьорът и бодигардът, които веднага били нападнати.
"Били са ги, но не са успели да ги смажат от бой", разказаха приятели на Азис. Похитителите се опитали да измъкнат и фолкпевеца от купето. Той обаче ги отблъсквал от себе си с истерични шутове и дране. Маскираните така и не успели да го извлекат навън.
Опитът за покушение бил осуетен от случаен минувач, който, като видял боя на улицата, веднага набрал телефон 112 и повикал автопатрул. Маскираните мъже се разхвърчали в различни посоки пеша, не са избягали с кола, каза приятел на Азис.
"Васил не искал да пуска жалба в полицията, но едно момче, което бягало наблизо и станало очевидец на инцидента, също било подало сигнал в СДВР.
При проверка на униформените станало ясно, че офисът, където Васил имал среща с евентуалния работодател, бил фалшив.
"Или е опит за сплашване, или за отвличане, но идея нямам от кого би могло да бъде", признал пред разследващите костинбродският славей.
"Ако знаеше от кого е, нямаше да е жив", каза пред в. "България Днес" близък до фолкпевеца.
Соченият за наркобос Камен Балбузанов-Куката ще бъде разпитан във връзка с осуетения опит за отвличане на чалгаджията Азис.
"Работим по няколко версии, но Азис не ни помага особено. Той твърди, че всичко му дошло като гръм от ясно небе, но според нас знае много добре за какво става въпрос", категорични са разследващите.
Една от версиите, по която усилено се работи, е заради свадата между Куката и Азис. Неприязънта между тях тлее от август миналата година. Тогава Василка и гаджето на Балбузанов - русата Златка Райкова, буквално се хванаха за косите в чалгаджийница в Слънчев бряг. Причината за женския бой бе, че Азис нарече Куката "селянин". Балбузанов обаче все още не можел да забрави кръвната обида, нанесена му от Азис. 
Самият Азис вече е викан два пъти за разпит - в събота и в понеделник. Разследващите подозират и че някой от любовниците на Азис може да е поръчал отмъщение. 


Чичо му шитка "Страдивариус"

Месец март определено не е особено приятен за Азис. Преди дни чичо му Христо Върбанов - Ицо Папата бе заловен при опит да изтъргува цигулка "Страдивариус", която струва милион и 200 хиляди паунда за жалката сума от 200 бона. Резилът бе отразен и от английския таблоид "Сън", където Ицо Папата бe изтипосан на първата страница.
 

 

Правел си реклама

Най-вероятно опитът за отвличане на Азис е пиар акция на предстоящото многомилионно телевизионно риалити на ТВ7 "Къртицата", в което Васил Боянов-Азис ще бъде основно действащо лице, писаха вчера хейтъри в интернет форумите. Каква по-успешна реклама от това единият от главните герои да бъде жертва на отвличане, казва се още в мрежата. А сега да видим другата седмица какво ще й се случи и на основната героиня Николета Лозанова, сигурно ще легне болна от шарка и изведнъж ще погрознее, пише още в интернет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама