Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1821429 www.bgdnes.bg

Тя отслабна 100 кг за година (Видео)

Британка, която претърпя операция за отстлабване, свали близо 100 кила за една година, но сега трябва да яде всеки ден планини от храна, за да не умре, информира „Дейли мейл".

51-годишната Джули Дънбар, собственичка на пъб в Лийдс, тежала над 133 кг. Направили й операция на стомаха - т.нар. гастричен байпас. След това започнала не да слабее, а направо да линее. За 12 месеца след операцията станала едва 36 килограма!

Реклама

Усложненинята настъпили, когато организмън на Джули спрял да абсорбира хранителните вещества, които поема. Сега Джули страда от тежко недохранване и липса на витамини. За да остане жива, трябва всеки ден да приема 5000 калории, за да получи достатъчно хранителни вещества.

Година след операцията по отслабване Джули отново е в ръцете на лекарите. Казали й, че трябва да яде количества, над два пъти по-големи от препоръчителните за една жена. Петте хиляди калории са даже повече от това, което тя приемала преди драстичното отслабване. Обяснението на медиците било, че тялото й приема само част от храната.

Трапезата на Джули включва сирене, пушена сьомга, пакет бисквити, ядки, плодове, торта, къри или овчарски пай за вечеря и много сладки и бонбони.

„Все едно съм на пълен работен ден - казва Джули. Храната ми на седмица излиза 200 лири. В началото ми беше приятно, но сега мразя това ядене. Трябва да се храня през цялото време."

През 2010 година Джули Дънбар платила 10 000 лири за операцията в клиника в Лийдс. В нейния случай хирурлзите стеснили стомаха и пренасочили тънките черва.

Идеята на този вид операции е да се намали времето, през което се обработва храната и се усвояват мазнините.

Реклама

Джули започнала да отслабва толкова бързо, се сестра й Карън, с 1 година по-малка от нея, се вдъхновила и решила също да се подложи на такава операция.

Теглото на сестра й се стабилизирало на около 63 кг. Джули обаче продължила да слабее с тревожни темпове.

„Беше кошмарно време - казва тя. - В пъба хората ме гледаха и си казваха: Няма да го направи."

"Това беше абсолютно ужасно време", спомня си тя.
Разказва, че заприличала на скелет. Станала само кожа и кости, и само „една унция месо".

Заради недохранването развила т.нар. енцефалопатия на Вернике - болест, която обикновено се наблюдава при алкохолиците, носителите на вируса на ХИВ и тези, които са се подложили на глад. В тези случаи се наблюдава загуба на паметта и нарушено равновесие.

Да гледаш мои сегашни снимки е все едно да гледаш фотографии на африкански деца, страдащи от глад, казва Джули Дънбар.

През миналата година тя претърпяла още 2 операции - този път за увеличаване на стомаха. Това трябвало да помогне на организма й да абсорбира хранителните вешества.
Вече не може да се направи нищо друго, освен тя да яде повече, за да поддържа здравословно тегло.

Вече е успяла да качи малко - тежи 48 кг. Трябва обаче да продължи да яде в големи количества, за да се гарантира, че ще продължи да наддава. Трябва да приема много повече хранителни вещества от всеки обикновен човек.

„Това напълно ме промени - казва Джули. - В началото бях щастлива, че губя толкова много килограми. Но след това отслабването трябваше да спре, но не би. Не виждах никаква светлина в тунела. Беше ужасно."

ДНЕВНОТО МЕНЮ НА ДЖУЛИ:

Закуска
Три чаши кафе с мляко
Две омлета със 175 г сирене
Две кисели млека
Купа с корнфлейкс

Вечеря
Тайландско къри с ориз, печено месо, овчарски пай

За през целия ден
Пармска шунка или пушена сьомга
Сандвич с пастет от пилешки дроб
100 грама кашу
Бисквити със сирене
Бисквити с шоколад
Много плодове
Вода, мляко, енергийни напитки
Много бонбони, особено желирани и плодови дражета
Огромно парче торта в полунощ


Реклама
Реклама
Реклама