Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1821766 www.bgdnes.bg

Протестиращи се срещат с Цецка Цачева

Десетина протестиращи са на среща с председателя на парламента Цецка Цачева.

Мирослав Киряков от движение "Съединение" поиска в страната да се установи система от 3 партии - лява, дясно и центристка, а всички останали да се разпуснат.

Той сравни тази система със Светата Троица. "Аз съм педагог и имам компетентност, като педагог мога да участвам във възпитанието на тази нация. А възпитанието изисква, преди да започнеш да градиш нещо, да се изкорениш порочните практики", обясни Киряков.

Реклама

"Чуйтe гласа на модерна България. Ние сме представители на шестата раса. След 2000-та година всички деца, които се раждат, това са децата индиго и кристали. Аз работя с деца и моите деца ми казват това: Васил Левски иска да запазим детето в себе си, защото то е чистотa", посочи той.

"Настояваме за краткосрочни мерки, лишаващи монополите от гарантираната печалба и преференции. Под монопол да се разбира - всички финансови институции, частни, държавни и общински фирми, разполагащи с монополно положение, както по отношение на потребителите, така и по отношение на достъп към еврофондовете, държавните и общински финанси".

Това заяви председателят на Граждански форум "Промяна" Георги Георгиев пред журналисти преди срещата с Цачева.

Той каза още, че протестиращите искат да се вземат мерки, осигуряващи съживяване на дребния и средния бизнес, като веднага се създаде фонд за подпомагане на малки и средни предприятия в разширяването на достъпа им към финансовите ресурси, еврофондовете, държавните и общински поръчки.

"Настояваме за извършване на незабавна ревизия, след която да бъде казана цялата истина за финансовото положение на държавата и сезирането на правораздавателни органи за всички нарушения и извършилите ги", коментира Георгиев.

Протестиращите искат да се гарантират честни избори чрез максимална прозрачност за извършени разходи в предизборната кампания, разширяване на наблюдаването на цялостния изборен процес, включително възможността да бъдат извършени наблюдения на всички нива от формирани за целта граждански структури. Те ще депозират исканията си и в президентството.

Реклама
Реклама
Реклама