Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18228797 www.bgdnes.bg

Сливенският владика Арсений благослови "Човек на XXI век"

Арх. Пламен Мирянов бе отличен в две категории, грам чисто злато от томболата отиде при негова колежка

Новоизбраният Сливенски митрополит Арсений благослови връчването на годишните награди в сферата на бизнеса, медиите и изкуството "Човек на XXI век". "Всички, които сте събрани тук, стоите зад делото на доброто. Това е много важно в свят, където напоследък злото се преумножава", каза в емоционалното си слово дядо Арсений.

Реклама

В стилен тоалет в черно и бяло поздрави лауреатите и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя специално посочи заслугите на арх. Калин Панайотов, избран за "Човек на XXI век" в категорията "Мебелно производство и дизайн" за прекрасното по думите й изпълнение и оформление на новата читална зала в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Някои от колегите на ексстоличния градоначалник, глави на регионални администрации, се окичиха с престижната титла в категорията "Държавно управление". Статуетката, дело на известния скулптор и художник Красимир Тодоров, отиде при кметовете на Тетевен и Ямбол - д-р Милена Бояджиева и Валентин Еревански. С две изваяния се окичи и известният столичен архитект Пламен Мирянов - за особени заслуги към българската архитектура и строителство и за опазването на родното културно-историческо наследство. На галавечерта архитектите се представиха блестящо, а една от тях - Виолета Дикова, получи и грам чисто злато в томболата, организирана от голяма златодобивна компания от Одеса със седалище в Лондон.

Отличената с наградата в категория "Козметично производство" Цветелина Мармарева изрази благодарността си на своята приятелка - шампионката Симона Пейчева, и я нарече един от своите най-вдъхновяващи примери. За доброто настроение на ВИП гостите допринесоха остроумието на водещия на "Стани богат" Ники Кънчев, песните на Поли Паскова и Илия Луков и танците на две младежки народни групи. Сред отбраната публика се открояваше с оригиналното си облекло и панамено бомбе известният маестро Иван Яхнаджиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама