Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1826993 www.bgdnes.bg

Деца живеят 3 г. със скелета на майка си. Тя била Бог (Видео)

Две сестри и техният брат бяха арестувани в Япония, след като полицията разкри, че живели цели 3 години заедно с трупа на своята майка, пише „Дейли мейл".

Тримата обяснили пред разследващите, че не погребали майка си, защото вярвали, че тя е Бог. Оправдали се, че не са извършили нищо нередно.

Реклама

Задържаните са мъж на 65 г. и две жени на 59 и 52 г. Обвинени са в заговор за изоставянето на мъртвец.

Семейството живяло в град Уса, който се намира в южната префектура Ойта.

Полицията открила скелета на майката в дома им. Те обискирали жилището след сигнал на съседи за насилие над възрастна жена.

Сестрите и братът опитали да попречат на полицаите да влязат в дома им. „Махайте се от нашата собственост", казали двете жени на униформените.

Представителите на реда все пак влезли в жилището. Открили останките на г-жа Ишигаи с лицето нагоре, положени върху футон.

Трите деца на покойницата се оправдали с „религиозни причини". Отхвърлили всякакви обвинения в гавра, обяснявайки, че майка им всъщност „още е жива": "Майка ни се превърна в Бог - казали тримата на слисаните полицаи. - Тя не е мъртва, а е в процес на възкачване в по-високо измерение."

Сестрите и братът определили себе си като „служители на Бог".

Реклама

Съседи разказали пред местни медии, че сестрите и братът навремето се радвали на уважение и почит в обществото. В един момент обаче станали последователи на странни религиозни вярвания и променили коренно живота си.

Когато техни близки идвали да ги видят, по-възрастната сестра ги прогонвала, като ги заплашвала с мотика.

Според някои братът и сестрите укрили смъртта на майка си, за да продължат да прибират пенсията й. Подобни случаи се срещат все по-често в Япония.

Говорител на полицията съобщи, че в момента се извършват тестове за установяване на самоличността на останките и причините за смъртта. Според съдебните медици жената е била на 88 г., когато починала.

 

Реклама
Реклама
Реклама