Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1828575 www.bgdnes.bg

Капка да почерпи! Родена е днес... 12 снимки

 

Капка Георгиева, моминско име Капка Георгиева Ибришимова, по-късно Капка Сидерова (по мъж) е българска журналистка и писателка. Днес е партийна лидерка на нова партия с големи амбиции.


Работила е като редактор и политически коментатор във вестниците „Литературен вестник" - до 1993, после - „24 часа", „Труд", „Монитор". Водила е рубрики, свързани с православие, народен фолклор, мистика, окултизъм, тайни общества.
Капка Сидерова е главен редактор на вестник Атака от основаването му на 17 октомври 2005. През 2011 е изритана от вестника от нейния бивш мъж Волен. Причина за разпадане на тяхната връзка е неговата изнавяра с много по-младата и неразумна депутака атакистка Пенка Гаджова
Била е женена за Кин Стоянов, син на Радой Ралин. С Кин Стоянов имат син Димитър Стоянов.

Реклама


От 1991 г. живее на семейни начала с Волен Сидеров. На 11 ноември 2006 те официално сключват граждански и църковен брак, и Капка приема фамилията Сидерова. Ритуалите са проведени в град Кърджали. Кумове са директорът на телевизия СКАТ Валери Симеонов и Женя Баракова. Венчавката (църковният брак) е извършена от отец Боян Съръев.












 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама