Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18330900 www.bgdnes.bg

Избиват бременни кобили с арбалет

Зловещо! Десетки трупове на жестоко измъчвани животни намират край Етрополе 

По особено жесток начин с арбалет са избивани бременни кобили и коне. Зловещите убийства се случват в района на Етрополе, край село Рибарица. Животните издъхват в адски мъки, а труповете им са пръснати по поляните наоколо.

Реклама

"На едната бременна кобила кракът й беше счупен, имаше дупка в корема. Мъжкият кон на стадото беше гръмнат в окото, да е сигурно, че няма да мръдне повече", споделя пред "България Днес" собственикът на животните Стефан Димитров.

Конете първо са ранявани, след това убивани. От началото на годината на Стефан му липсват девет коня, като мъжът е успял да открие труповете на седем от тях. Те са от порода каракачански и са били на възраст от 2 до 8 години. Има и други потърпевши животновъди в района. Хората са категорични, че мистериозният убиец първо изтезава животните, след което ги убива. Действията му наподобяват истинска касапница, а когато не успее да умъртви жертвата си с арбалета, престъпникът използва пушка с експлозивни патрони.

От години в кметството постъпват сигнали и от собственици на животни, и от хора, на които животните пречат. Конете често навлизат в чуждите имоти и нанасят големи поразии, като изяждат засадени фиданки и рушат огради. Това се случва най-вече пролетно време, когато в гората все още няма достатъчно зеленина за животните и те слизат в селото и вършат пакости.

"Моите животни са горе в Балкана, не пречат на хората. Като свършат конете, какво ще прави убиецът, ще се прехвърли на хората ли? Аз ако отида, арбалетът е безшумен, може да ме остави до конете", притеснява се Димитров.

Когато установява липсата на животните си, Стефан веднага звъни в полицията. Заедно с униформените откриват безжизнените тела. По случая е образувано досъдебно производство и се води разследване.

"Имам предположение кой е, но не искам да коментирам този въпрос", категоричен е Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама