Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1849536 www.bgdnes.bg

Дясната ръка на братя Галеви 2 седмици в карцера

Приятелят от детинство и дясна ръка на Пламен Галев, Владимир Ангелов-Стъклето, излежаващ 4-годишна присъда в затворническото общежитие в село Самораново, община Дупница, е хванат с мобилен телефон и отнесъл 14 дни карцер.


След като бил хванат да разговаря по мобилния си телефон от надзирателите в общежитието, Владимир Ангелов веднага е закаран в Бобовдолския затвор, където ще търка нара 14 дни в карцера. Той ще има право да излиза само веднъж на ден от килията за 10 минути.

Реклама


Ръководството на затворническото общежитие търси кой е доставил мобилния телефон на Стъклето. Ако е затворник, и той ще отнесе 14-дневен карцер.

Стъклето бил спипан през нощта да разговаря по телефона. Той изобщо не е очаквал, че по това време надзирател ще обикаля по спалните помещения. Не се съобщава с кого е разговарял - със съпругата си или с авери.

В затворите е абсолютно забранено да се ползват мобилни телефони. Въпреки това често срещано нарушение е притежанието на мобилни апарати. Тези затворници, които не разполагат с телефони, плащат на тези, които имат, с кутии цигари или други екстри, за 2-3-минутен разговор.

Владимир Ангелов-Стъклето отговаря за вътрешния ред в затворническото общежитие.

Той беше избран на събрание за отговорната длъжност. На същото събрание неговият приятел и съкилийник Апостол Чакалов-Тоци беше избран за кмет на зандана.

Сега функциите на Стъклето ще изпълнява Тоци. Двамата излежават присъди за участие в организирана престъпна група, ръководена от Пламен Галев и Ангел Христов.

Реклама
Реклама
Реклама