Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18511179 www.bgdnes.bg

След 14 неуспешни операции у нас спасяват Станимир във Виена

  • От здравната каса отказват помощ - надз.
  • 11-годишното момченце се бори с куп болести, има нужда от подкрепа

11-годишният Станимир Живков от Видин се нуждае от спешна операция, за да живее!

Животът на детето е борба още от самото му раждане, защото страда от тежката диагноза детска церебрална парализа. С годините момченцето развива и редица други заболявания, едно от които е сколиозата, която в последните месеци прогресивно расте. За да се спаси, Станимир трябва да се подложи на тежка операция на стойност 95 000 лв. - сума, непосилна за семейството му.

Реклама

"Състоянието му напоследък много се влоши. Изкривяването му от 92,93 градуса през ноември миналата година вече надвишава 100 градуса. За съжаление, по никакъв друг начин не може да се спре освен с операция", заяви пред "България Днес" майката на детето - Маргарита Николова.

Борбената жена категорично отказва да лекува детето си у нас заради редица неуспешни операции, които докарват детето до тежки състояния.

"От здравната каса директно ни отказаха помощ. Може да се оперира в болница в София и да ни платят евентуално. Аз като родител категорично отказах, защото Станимир има 14 неуспешни операции в България. Не искам да рискувам", разказа Николова.

Момченцето вече има дата за интервенцията в болница във Виена, но до този момент семейството е събрало едва 30 000 лв. от общата сума от общо 100 000 лв., необходими за толкова важната операция.

"Ще постъпи на 5 септември, а операцията ще е на 10-и. Той е с болки от повече от половин година и с всеки изминал ден става все по-трудно", изповядва майката.

Маргарита отглежда Станимир сама с помощта на своята голяма дъщеря и иска да продължи да се грижи за семейството си.

Може да помогнете на следната дарителска сметка:

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк:

BG80UNCR70001522807935

Титуляр: Станимир Страхилов Живков

Реклама
Реклама
Реклама