Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1858377 www.bgdnes.bg

Иде студ за уикенда! Сняг и дъжд

 

Започва рязко застудяване, бурни ветрове носят дъжд и сняг
През нощта дъжд ще завали и в източните райони, по-значителни ще са валежите в Централна България. До сутринта вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, ще нахлува студен въздух и в планинските райони дъждът ще преминава в сняг, но от запад валежите ще спират. Минимални температури - предимно между 1° и 6°. В София - около 1°, прогнозират синотпиците от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Утре ще бъде много ветровито - ще духа силен, на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина бурен запад-северозападен вятър. С него ще продължи да застудява и максималните температури ще бъдат между 5° и 10°. В София - около 5°.

Реклама

Облачността ще е променлива, по-често значителна над Северна България и източните райони.

През деня в Източна България все още ще превалява дъжд, а в Лудогорието и Предбалкана - слаб сняг, но до вечерта и там валежите ще спрат. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България.

По Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд и много ветровито. Ще духа силен северозападен вятър. Без особен дневен ход на температурите - максимални до 8° - 10°.

В планините ще застудее значително - на 1200 метра дневна температура около минус 1°, на 2000 метра - минус 8°. Ще духа бурен северозападен вятър. Облачността ще бъде значителна, ще превалява сняг, по-съществено в сутрешните часове и над планините в Източна България.

В събота вятърът ще отслабне до умерен. Облачността бързо ще намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните между 7° и 12°.

В неделя облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, без валежи. Вятърът ще отслабне още и ще стихне. Ще се повишат дневните температури, с изключение на североизточните райони.

В понеделник ще има значителна облачност, вятърът ще е слаб до умерен от изток, от югозапад ще завали дъжд, в планинските райони - сняг.

 

Реклама
Реклама
Реклама