Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1858659 www.bgdnes.bg

Окрали джобните на мъртвия Дон Панчо

Мародерите, които поругаха гробницата на циганския барон Дон Панчо, не са се посвенили да претарашат дори джобовете на сакото му. Неизвестните все още апаши открили там пачки с 5000 лв., които според семейния обичай трябвало да послужат на починалия в задгробния живот.
Както "България Днес" съобщи, бандитите претарашиха мавзолея на Панчо Данаилов в добричкото село Дончево и дори от черепа избиха златните зъби.
Роденият през 1950 година Данаилов бил считан за глава на циганския род и затова след смъртта му преди 5 години бил изпратен като египетски фараон. В гробището на Дончево е построен мавзолей. Вътре били вкарани любимият му стол, масата, на която се хранел, телевизорът, на който обичал да гледа мачове. Циганинът бил положен в саркофаг с богати одежди и с всичките си златни накити. Бил изпратен дори с 14-грамова златна монета, с която да плати на лодкаря, за да го прекара през митичната река, разделяща света на живите от този на мъртвите.
Полицията работи по случая, но до момента задържани няма. Вдовицата на Дон Панчо - Марийка, обаче наела хора, които зарили прохода, през който мародерите се вмъкнали в гробницата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама