Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1863764 www.bgdnes.bg

Вуйчото на премиера Валентин Вацев: През 1997 г. БСП приложи теорията на елегантната загуба на Лилов

При Жан Виденов през 1997 г. партията не искаше да управлява, елитът й беше уплашен от това, че е на власт. Това, което стана тогава, бе продиктувано от  теорията на елегантната загуба, създадена и наложена от Александър Лилов. Това каза Валентин Вацев пред Нова телевизия.

„Най-много през онези дни ме притесняваше и тормозеше факта, че пред "Позитано" една групичка протестиращи пееха по цял ден, но доста фалшиво", каза Вацев. Той призна, че е отпаднал от БСП поради неплатен членски внос.

Реклама

"Във Франция преди 2 месеца 300 хиляди парижани демонстрираха яростно, но правителството не помръдна. У нас няколко хиляди души излязоха и правителството подаде оставка, това значи, че сме хора с чувствителни души", смята Вацев.

Той сравни политическата ситуация у нас през последните месеци през 1934 година. И тогава и сега хората са били недоволни от политическите партии, искали са нещо да се промени. Разликата между тогава и днес, че през 1934 година е имало действаща отговорна политическа класа, докато сега политическия елит не е такъв.

"Станишев много отдавна не е социалист, той е симпатичен засмян ляв либерал", каза Валентин Вацев по адрес на лидера на соцпартията. "Затова днес вероятно той е повече мразен, отколкото другите действащи политици. Не знам дали от БСП днес ще поискат властта - продължи Вацев - затова изборите на този етап са непредсказуеми".

Валентин Вацев отказа да обсъжда в студиото факта, че е вуйчо на служебния премиер Марин Райков, което бе съобщено от водещата Люба Кулезич. Той заяви, че е дошъл да обсъжда политически, а не роднински теми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама