Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18646000 www.bgdnes.bg

Пепи, който полетя от 7-ия етаж, се прибра у дома

Година след зловещия инцидент 

Голям е шансът младежът да проходи отново 

Пепи, който по чудо оцеля след падане от 7-ия етаж, вече си е у дома! Година след зловещия инцидент, борбеният младеж се завръща официално в пловдивското село Крумово, където борбата му за нормален живот ще продължи, но в семейна среда.

"След като прекара един месец в рехабилитационен център, където се подложи на редица методи за раздвижване, Пепи вече си е вкъщи", информират от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще", която помага за възстановяването на момчето.

Реклама

През последната година 17-годишният младеж обикаля по болници и рехабилитационни центрове, за да излекува травмите си. Както "България Днес" писа, трагедията се разигра през лятото на миналата година в Дупница. На 18 август, точно на рождения си ден, Пепи отива на гости при своята приятелка. Бабата на момичето не го харесва. Когато възрастната жена се прибира, Пепи влиза в гардероба, за да се скрие от нея. В продължение на почти два часа момчето стои заключено вътре буквално без въздух. След повече от час и 50 минути в крайна сметка на Пепи му става лошо, завива му се свят, от липсата на въздух губи ориентация. Излиза от гардероба, за да си поеме въздух, отива на терасата, след което полита от 7-ия етаж на блока. Висша сила или чудо помагат на тийнейджъра да не загине. Полетът на Пепи завършва върху баластра и момчето оцелява, въпреки че има много наранявания.

Силата на духа му не му позволява да се откаже и Пепи се бори със зъби и нокти да си върне стария начин на живот. Благодарение на процедурите, които прави, шансът да проходи отново е много голям. Освен че поемат разходите по лечението му, от благотворителната фондация се наемат да ремонтират и дома му, за да се чувства семейството максимално комфортно.

"В рамките на следващите близо две седмици екипът ни ще изгради нова баня в дома на момчето, за да му създадем условия за по-нормален живот, напълно пригоден за неговите нужди", споделят от "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Всеки, който желае може да подкрепи каузата на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ\Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама