Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1864710 www.bgdnes.bg

Полицай застреля крадец

37-годишен ром от разложкото село Баня бе застрелян от полицай, докато краде. В събота вечерта Николай Иванов отишъл със свой съселянин на 46 г. да задига магистрален кабел. В Транспортна полиция бил получен сигнал за прекъсната съобщителна линия, свързваща гарите Гулийна баня и Генерал Ковачев по жп линията Септември - Добринище.
Полицаите тръгнали да обикалят района и между двете гари се натъкнали на лек автомобил "Фолксваген", който влачел завързан за бронята си магистрален съобщителен кабел.

43-годишният полицай Иван Лулеов в този момент не бил на работа, но го извикали да помага. Той спрял колата, представил се и приканил двамата пътници да слязат. Тогава единият хукнал да бяга, а Николай, който шофирал, нападнал униформения с брадва. За да се защити, ченгето стреляло със служебното си оръжие, като използвал стоппатрон. Нападателят бил прострелян в главата. Полицаят веднага закарал крадеца до болницата в Разлог, където малко по-късно той починал.
При проверка на самоличността му се оказало, че Иванов има солидно криминално и съдебно минало - бил регистриран 17 пъти в полицията за кражби, средна телесна повреда и шофиране след употреба на алкохол. Той е лежал в затвора, баща е на три деца и чакал четвърто.
Малко по-късно е задържан и съселянинът му, който избягал. При огледа до автомобила били открити 62 м многожилен магистрален кабел, както и брадвата. Случаят е поет от прокуратурата в Благоевград.
43-годишният Иван Лулеов, който също бил от село Баня, бил кротък човек, разказват земляците му. Досега не е имал проблеми по време на 20-годишната си служба.

Втора смърт заради метали за 20 дни

Само преди 20 дни кражба на желязо отново завърши със смърт. 17-годишният Велин Стоянов-Жабата бе застрелян в хладилното депо в столичния квартал „Подуяне“, докато крадял метали със свой приятел. Двамата били спипани от охранителя Петко Еленков, който убил Жабата и ранил в крака авера му Калин. Заради смъртта на младежа ромите от кв. "Христо Ботев" се вдигнаха на бунт с искане убиецът на Велин да изгние в затвора. Те се изсипаха и в Съдебната палата, когато се гледаха мерките за неотклонение на пазача, като използваха възможността да изкрещят в лицето му "убиец".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама