Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1864866 www.bgdnes.bg

Между 25 000 и 120 000 лева - човешкият живот за "Килърите"

За "Килърите" човешкият живот струва между 25 000 и 120 000 лева, а здравето - от 250 до 500 лева, което е сумата за директния извършител на побой.

Това заяви прокурорът по делото Ася Петрова пред Нова телевизия.

Тя се защити от обвиненията за близост с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, като отбеляза, че самата й длъжност я задължава да бъде съюзник с МВР.

Реклама

Петрова отхвърли обвиненията, че Килърите са получили възможно най-тежките присъди въз основа единствено на свидетелски показания, припомняйки за откритите биологични следи по фасове, тениска и оръжие на едно от убийствата.

Според нея адвокатите на обвиняемите са настоявали сръбският наркобос Сретан Йосич да бъде призован като свидетел само за да може да се отложи приключването на делото.

Именно поради това съдът не е уважил исканията им. Ася Петрова добави, че по време на разпитите все пак е станало ясно, че един от подсъдимите е бил близък с Йосич.

"Янко Попов призна, че се познава със Сретан Йосич от периода му в България, когато пребивавал в Самоков - между 2000 и 2001 година. Той твърди, че го е познавал като Марко. След това са продължили контактите. Янко Попов го е посещавал в Сърбия почти ежемесечно", коментира прокурорът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама