Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1865480 www.bgdnes.bg

Михаил Константинов: И Господ не може да промени число на изборите

Вероятността да бъде фалшифициран резултатът на вота е нулева. Господ да дойде, не може едно число да промени. Това заяви пред БНТ бившият шеф на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

Професорът обеща, че няма да има никакви манипулации на резултатите от изборите.

"Информационно обслужване" е държавна фирма. Но тя не е фирма, която има политика. Питайте предишните шефове каква им е дипломата. Тук трябва да бъде назначен човек, който разбира от цифри".

Реклама

Една от причините да се оттегля от управлението на "Информационно обслужване", са обвиненията срещу него във фалшифициране на изборните резултати.

"Когато ме обвиниха във фалшификация, настъпиха мотиката. Заради това бях решил да ги съдя. Но това е все едно да доказвам, че нямам сестра. Нека ми посочат коя цифра е сгрешена, та да е манипулиран вотът", заяви математикът.

Константинов обяви, че днес до обяд ще дари всички пари, които е получавал като заплата в държавната фирма, на Фонда за лечение на деца.

Той е решил да бъде основан фонд, който ще се нарича: „Да помогнем на България". Това, което отказаха да направят бизнесмените, ще го направим ние обикновените хора, каза проф. Константинов.

В момента, в който стъпи новият социален министър в длъжност, той ще получи до последната стотинка парите от фонда. Фондът няма да има разноски за управление, каза още Михаил Константинов и призова българите да покажат солидарност и да дарят колкото могат.

Произвеждането на избори е по-малко от една десета от дейността на Информационно обслужване. Фирмата обслужва НАП, митниците, държавна и общинска администрация, съдилищата. Това не е фирма, в която има политика, заяви Константинов.

Реклама
Реклама
Реклама