Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1866542 www.bgdnes.bg

Лекари вдигат миризлив бунт

Лекари и медицински сестри вдигнаха уникален бунт пред общината в Лом. Миризливият протест с вкиснати зелки е заради уволнението на управителя на МБАЛ "Свети Николай Чудотворец" д-р Васил Милутинов.

"Протестираме с киселото зеле, което в края на зимата се изхвърля, защото е вкиснало", обясниха протестиращите.

Реклама


Бунтът започна на 15 март и продължава всеки ден. Управителят д-р Васил Милутинов беше уволнен с решение на Общинския съвет заради опасност от източване на болницата и подготовка за съкращения на персонала. В понеделник протестиращите бяха нахъсани и от изявление на кмета Иво Иванов, публикувано в общинския в. "Време", че "зад фасадата на болницата се крие липса на професионална компетентност и подготвени кадри". Лекари се заканиха да подадат оставки.

"Болницата е една от най-добрите общински болници в страната", мотивираха се медиците. В Лом върви подписка за оставка на кмета Иво Иванов. В декларация за нея се изреждат причините за това - неизпълнение на предизборните обещания, проваляне на спечелени европроекти, непрозрачност в управлението, създаване на етническо напрежение.

В защита на кмета се обяви голяма агитка от роми от града. Те се противопоставиха на лекарите и сестрите, които искат оставката му. Протестът в понеделник е незаконен, тъй като разрешение от общината за него няма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама