Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18928041 www.bgdnes.bg

Тези симптоми могат да са сигнал за инсулинова резистентност advertorial icon

Инсулиновата резистентност често е определяна от някои специалисти като бомба със закъснител, която може да нанесе сериозни щети за здравето. Когато се диагностицира навреме и се приложат превантивни мерки, проблемът може да бъде овладян. 

Когато клетките са по-малко чувствителни към инсулина - хормон, отговарящ за пренасянето на глюкозата от кръвта към клетките, се стига до повишени нива на кръвната захар. Това от своя страна води диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и метаболитен синдром.

Кои са най-рисковите групи

Хората с наднормено тегло, особено тези, с натрупани мазнини в коремната област, са една от основните рискови групи. Жени със синдром на поликистозни яйчници (СПКЯ) често се оказва, че са с инсулинова резистентност, което до голяма степен може да бъде и причина за проблема с яйчниците.

Тези симптоми сигнализират за проблема:

  • Повишено чувство на умора – Клетките не получават достатъчно енергия, дори и след хранене.
  • Постоянно чувство на глад – Въпреки високите нива на глюкоза в кръвта, клетките се чувстват "гладни".
  • Натрупване на мазнини около корема – Коремната област е особено податлива на инсулинова резистентност.
  • Трудно заздравяване на рани – Инсулиновата резистентност може да забави процеса на оздравяване и регенерация на тъканите.

До какво може да доведе, ако не се лекува

Без адекватно лечение, инсулиновата резистентност може да се развие в диабет тип 2. Високите нива на глюкоза в кръвта увреждат кръвоносните съдове и органите, което може да доведе до сърдечно-съдови заболявания, бъбречна недостатъчност и зрителни проблеми. Освен това, нелекуваната инсулинова резистентност увеличава риска от затлъстяване и метаболитен синдром.

Ранното разпознаване на симптомите и предприемането на здравословни промени в начина на живот – като редовно движение, балансирано хранене и контрол на теглото – могат да предотвратят сериозни последици и да поддържат тялото в добра форма. Ако разпознаете някои от тези симптоми, е добре да се консултирате с лекар за диагностика и възможни промени в начина на живот или лечение.

Тези билки активират метаболизма и балансират кръвната захар
ИнсуРезист от Biotica 1961 е билков продукт, разработен от българска фармацевтична компания, специализирана в алтернативната медицина. Приемът на продукта активира метаболизма и спомага за баланс на кръвната захар, което от своя страна води до редуциране на теглото при хора, страдащи от напълняване.

Активните съставки в хранителната добавка са Aлфa-Липoeвa ĸиceлинa, eĸcтpaĸт от Банаба, екстракт от Гимнeмa cилвecтpe и екстракт от цейлонска канела. Тези растения са сред най-мощните природни субстанции за подобряване на инсулиновата чувствителност.

Поръчайте директно от производител на промоционална цена от 21 лв. за 1 опаковка (60 капсули за едномесечен прием) или 3 опаковки за пълен курс на терапия за 63 лв вместо за 84.90 лв. Заявете онлайн на www.biotica.bg или на тел.: 0877721040

Продуктът може да бъде закупен и от фирмения магазин на Biotica 1961 в София на адрес бул. “Христо Ботев” №60.

Научете повече онлайн:

https://biotica.bg/insurezist-aktivira-metabolizma-i-otslabvaneto-pri-insulinova-rezistentnost

Реклама
Реклама
Реклама