Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/19003504 www.bgdnes.bg

Писателката Мария Лалева: Живеем много животи, смъртта не е краят

Смъртта не е краят на човешкото съществуване. В това е сигурна една от най-продаваните съвременни български писателки Мария Лалева, която бе гост в предаването "120 минути" по Би Ти Ви. Тя е завършила икономика и е работела за големи компании, но любовта и към писането надделява.

"Важното е вървим да вървим по път, аз вярвам, че човек не бива да спира - казва авторката на "Живот в скалите". - Не вярвам, че този живот започва сега и свършва след 80 години. Вярвам, че ние живеем много животи. Смъртта за мен не края. Нека да се сменят поколения, защото цялата тази чернилка около нас трябва да се извърти.

Реклама

Обществото е прекалено кресливо, времената са ракови. Тези войни са като ракови образувания. Ние като хора не говорим за душата си. Човек има една изначална истина в себе си, има една интуиция, която го води. Малко говорим за това, малко говорим за любовта като отношение, като нагласа към света."

Хитовата писателка обича самотата и няма търпени да замине за морето, след като всички туристи са си тръгнали. "Влюбена съм в самотата, обожавам времето, в което през зимата мога да остана 2-3 месеца сама на морето. Самоизолирането е решение до мига, в който се напълниш с нов смисъл. Човек си набавя тази енергия, която му липсва. Аз съм родена в планината, може би ми е липсвала водата. Първият ми спомен от Созопол е как се губя на плажа. Оттогава знам, че винаги ще се губя в този град и ще се намирам там."

Четете още

Мария Лалева: Изключете си телефона и прегърнете дърво

Мария Лалева: Изключете си телефона и прегърнете дърво

За Мария Лалева Балчик е Санторини

За Мария Лалева Балчик е Санторини

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама