Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19133586 www.bgdnes.bg

Деца - неволни или безмилостни убийци

*Ликвидират родители, приятели и по-малки от тях 

*В някои случаи действат при самозащита от тормоз, в други са безпощадни 

Деца ликвидират родителите си, приятелите си и дори по-малки от тях малчугани. Мотивите са различни, някои действат безпощадно и умишлено, но в други случаи отнемат живот при самозащита от дългогодишен тормоз - физически и психически.

Такъв изглежда да е и последният случай, в който дете уби майка си в Пловдив. Този катастрофален завършек има дълга и трагична предистория. Трагична както за 14-годишния Любомир Биларев, който се оказа, че е бил подложен на постоянен тормоз от страна на майка си, така и за самата жертва - майка му Бистра. Преди дни, след поредните нападки - физически и психически, малкият Любчо не издържа и блъска майка си. Бистра пада на земята и умира. Любчо осъмва в ареста с белезници и обвинение за умишлено убийство, което все повече и повече започва да прилича на самозащита, а не на действия на хладнокръвен убиец. Това сочат множество факти. Майката Бистра била тежка алкохоличка - пиела по една бутилка уиски на ден, а на всичкото отгоре комбинирала алкохола с хапчета за депресия, което е противопоказно. Бистра постоянно обиждала сина си, удряла го, казвала му, че не е нейно дете, че е боклук, че не става нищо от него. Това продължавало години наред, докато Любчо в яда и обидата си не я блъска и тя издъхва. Темида отказа да го задържи именно поради тези обстоятелства и в момента момчето е под опеката на баща си, докато тече разследването и започне процесът.

Реклама

Тази година е белязана и от друго майцеубийство. Това, което направи бургазлията Георги Генджов обаче, не може да се сравнява с действията на малкият Любчо. Георги наръга майка си Рада Гешева цели 67 пъти. Кървавият ужас се разигра на 21 януари в Бургас.

Георги се обажда на майка си Рада Гешева, за да се оплаче, че има абсцес на окото. Това се случва към полунощ, жената се притеснява за сина и и отива до квартирата му си на ул. "Шейново". Там Георги 2 часа се взира в очите й, без да промълви дума. После внезапно скача и опитва да пререже гърлото й с нож, но острието се чупи. Тогава обезумелият мъж взема друг нож и започва зверски да ръга майка си. В крайна сметка прободните рани са 67, а Рада Гешева умира в кански мъки. 24-годишният Георги признава всичко и разказва подробно пред Темида как се е случило убийството, без капка съжаление. Магистратите го заковават с доживотен затвор при първоначален строг режим.

17-годишният ученик Борислав Николаев уби баща си Николай Дионисиев на 5 септември 2015 г., като и това убийство наподобява на стореното от Любчо преди дни. Борислав защитава майка си от подивелия си баща, който вади нож и заплашва да коли наред.

Разпрата избухва в събота вечер между 47-годишния Николай, съпругата му Аленка, сина им и бащата на жената. По време на кавгата Николай изважда нож от джоба си. Насочва острието срещу съпругата си и започва да валят заплахи. Тогава 17-годишният Борислав, за да защити майка си, хваща дъска и ударя баща си по главата. Агресивният мъж се олюлява и се удря в циментова колона на навеса на къщата. Синът, съпругата и тъстът се обаждат веднага в спешния център. На място идват линейка и полиция. Таткото е закаран в болницата във Видин, където към полунощ умира.

Доста по-ужасяващ е случаят с Джунейт Шефкет, който ликвидира майка си и малкото си братче на 21 срещу 22 януари 2011 г. в Кърджали. 36-годишната Нeвджин Шефкет бе открита мъртва в семейния апартамент.

Реклама

В ранния следобед на 22 януари нa покрива нa блока бе намерено и тялото на удушения 6-годишен Eниc Шeфкeт. Дълбоко в гърлото на детенцето бяха открити натъпкани парчета oт собствената му пижама. За бруталните убийства 17-годишният тогава извършител получи 7 годени и 4 месеца затвор. След като излезе от пандиза, замина да учи за лекар в Англия, а преди няколко месеца бе забелязан в ресторант в Кърджали.

Внучка ликвидира актрисата Виолета Донева

Ивет Стайкова, подобно на Георги Генджов, който уби майка си, също с нож ликвидира своята баба - актрисата Виолета Донева.

Вечерта на 19 октомври 2022 г. Ивет и Виолета Донева са сами в жилището на възрастната актриса. Според обвинението Ивет взема кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанася общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на баба си, 6 от които засягат жизненоважни органи.

Три дни по-късно 79-годишната актриса е открита мъртва в дома си в столичния квартал "Изток". Сигналът до тел. 112 е подаден от нейни съседи, които забелязват, че от няколко дни Виолета не е излизала от вкъщи. Полицаите разбиват вратата и попадат на безжизненото тяло на актрисата. По трупа на Донева криминалистите веднага забелязват видимите следи от насилие. Не след дълго Ивет Стайкова бе арестувана, а сега делото в Софийския градски съд продължава.

Реклама
Реклама
Реклама