Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19155559 www.bgdnes.bg

Намериха дом на бебето от контейнера в Айтос

 

Момченцето се радва на грижите на приемно семейство, след като майка му го изостави в Айтос 

Доли ТАЧЕВА

Изоставеното в Айтос бебе вече си има дом. Триседмичното момченце е настанено при приемно семейство, което ще се грижи за него с цялата си любов и подкрепа в уютна среда.

Реклама

"Показателите му са стабилни, в добро състояние е. Две седмици беше при нас. Настаняването му стана сравнително бързо", коментира пред "България Днес" д-р Стиляна Томова, началник на отделението по неонатология в бургаската университетска болница.

Малкият герой бе намерен от мъж на улицата в късния следобед на 30 септември. След като го ражда, майка му го изкъпва и оставя до кофи за боклук в Айтос, надявайки се да го намери по-богато семейство, което да го отгледа.

Собственикът на къщата, пред която е намерено бебето, споделя, че една жена му е показала детето пред дома му. Според Иван Илиев това не е била майката, тъй като жената не е имала вид на родилка. Детето било опаковано в черен чувал и ритало с крачета. Иван веднага позвънил на 112. На мястото пристигат полиция и екип на Спешна помощ. Момченцето е откарано в отделението по неонатология на болницата в Бургас - премръзнало. Дежурните лекари спасяват живота му и го захранват с биберон.

Междувременно униформените откриха майката на новороденото. Жената е на 27 години и това е нейното четвърто дете. Тя не е задържана, тъй като след раждането е имала здравословни проблеми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама