Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1920283 www.bgdnes.bg

Бандата на Дъртия и Шипока нелегално дои гориво от продуктопровод

Престъпна група от петима души, специализирала се в кражби на гориво, е неутрализирана от служители на ГД "Национална полиция".


В операцията са участвали криминалисти и служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" от ОДМВР-Сливен, София и СДВР. Петима участници в престъпна група, извършили кражби на гориво в големи количества, са задържани на 10-ти и 11-ти април при реализирани съвместни действия на служители от сектор "Престъпления против собствеността" в ГД "Национална полиция" и колегите им от областните дирекции на МВР в Сливен, София и СДВР.

Реклама

Петимата били засечени минути след като успели да източат гориво от продуктопровод, собственост на голям производител на територията на Сливенска област.

Последвали претърсвания на място и на адреси в Сливен, Нови Искър, Елин Пелин и село Лесново. Там криминалистите открили над 5 тона гориво - съхранявано във варели, бидони и туби, маркучи за отвеждането му в специални резервоари, заготовки за кранове, помпи.

Иззети са също металотърсач, монети, мобилни телефони и други вещи. За срок до 24 часа са задържани К.Н. /57 г./ от Елин Пелин, известен с прякора Дъртия, криминално проявен за кражби и противозаконно отнемане на МПС, А.П /46 г./ от Нови Искър, по прякор Шипока, криминално проявен и осъждан за кражби, пласиране на фалшиви парични знаци и шофиране в нетрезво състояние, Р.П. /35 г./ от Нови Искър, осъждан за кражби и унищожаване на чуждо имущество, Б.П. /25 г./ от с. Лесново и С.Г. /30 г./ от с. Глушник.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама