Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1922780 www.bgdnes.bg

Младен Червеняков: Трябва да се възстанови контролът върху СРС-тата от независим орган

Младен Червеняков от БСП и бившият вътрешен министър Веселин Вучков изложиха своите гледни точки за скандала със СРС-тата. Според Вучков Цветан Цветанов не трябва да се оттегли от политиката заради незаконното подслушване, тъй като няма доказателства, че той го е поръчвал.

"Не смятам, че Цветанов трябва да се оттегли от политиката. Предизборните желания надделяват над това, което е установила прокуратурата. Незаконни СРС-та много трудно може да има", категоричен е бившият зам.-министър.

Реклама


Неговият събеседник Младен Червеняков е на мнение, че проблемът с подслушването е системен, тъй като имало 115 000 разпечатки, а СРС-тата се използвали редовно като доказателство.

Цветанов бягал под тъча тъй като в скандала "се опита да жертва от един от най-близките си хора - главният секретар Калин Георгиев". "Резилът е голям, той ще има международен отзвук", убеден е Червеняков. За да се реши проблемът с подслушването, трябва да се възстанови контролът върху СРС-тата от независим орган. Политикът препоръча СДОТИ да стане самостоятелна агенция. Тогава нямало да даваме 100 млн. за подслушване.

Вучков обаче не намира за целесъобразно да има самостоятелно бюро за СРС-тата. Той изрази опасенията си, че службите ще се парализират, което ще доведе до разгръщането на престъпленията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама