Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1922864 www.bgdnes.bg

Делото за несебърските дюни се заплита

Строителството върху скандалните дюни в Несебър няма да бъде възобновено поне до 10 юни. На тази дата ще се гледа делото по жалбата на несебърската фирма "Сле груп" срещу отмяната на разрешението за строеж върху пясъка между Равда и Несебър. Компанията, която всъщност е собственост на холандска офшорка изисква нова експертиза за издадените от РДНСК строителни книжа.


През юни се очаква "Сле груп" да пледират за падане на забраната и получаване на разрешение за изграждане на затворено селище на морските дюни в Несебър. Те вече са подготвили сериозен обем от документация, с които ще запознаят административните съдии. Според юристите забраненото строителство в местността "Кокалу" е незаконосъобразно, стопира сериозна инвестиция и не на последно място носи немалко загуби на фирмата, която е инвестирала в идейния проект и закупуването на парцела, пледират те. Веднага след приключването на това дело се очаква компанията да потърси и обезщетение от държавата за спрения проект. РДНСК от своя страна се мотивира, че строителното разрешение е издадено в пълен противовес със закона и се извършва върху дюни.

Припомняме, че по т.нар. "Дюнигейт" тече и наказателното производство, по което обвиняеми са кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект Валентин Димов. Обвинението срещу тях е, че те се на проконтролирали провеждането на Общинския експертен съвет по устройство на територията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама