Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1923613 www.bgdnes.bg

С 26% повече даваме за горива, вода и ток

Увеличение с 26% само за година на разходите на българските домакинства за жилище, електроенергия, горива и вода, регистрират от Националния статистически институт. Според тях цели 15.3% от спечелените пари отиват за тези три пера от семейния бюджет.
Като добавим и 33.4% разходи за храна, излиза че половината от доходите си българите дават за да поддържат дома си и да оцелеят физически. Вероятно няма пряка връзка между поскъпването на живота и консумацията, но през миналата година е скочила употребата на алкохол и на цигари.

Средно на всеки българин се падат по 26.3 литра алкохолни напитки за 2012 година , както и над 600 къса цигари, показват още данните на статистиката.Освен при алкохола и цигарите, вдигаме само консумацията на кисело мляко, докато хлябът, зеленчуците и месото намаляват на българската трапеза.

Работната заплата остава най-важният източник на доходи за българите- повече от половината пари в домакинствата идват от нея. Ако се вярна на статистиката ,най-силните години за малкия бизнес у нас през последните 14 са били 2001 и 2002, когато парите от заплати са давали под 40% от приходите ни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама