Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1923747 www.bgdnes.bg

Най-престижните студенти вонят. Раздават им безплатно сапуни

Масачузетският технологичен институт (MIT), САЩ, раздава безплатно сапуни и дезодоранти на студентите си, за да се грижат повече за личната хигиена. "И с право, защото аулите вонят на пот". Това споделя в интервю за в. "Ди Цейт" учащият там информатика Максимилиан Мейбъри. Той се къпе всеки ден, независимо дали има изпити, и подсеща роднините си да правят същото.

Виж видео ТУК.

До 4-5 пъти седмично всеки трябва да си взима душ, иначе има опасност да замирише наоколо на "гниещи тупове", се обобщава от интервюто.

MIT е един от най-престижните университети в света. Към 50 000 долара плаща годишно всеки студент, за да учи в него, или на месец това са над 24 000 долара на семестър.

Реклама

И толкова ли е зле положението в него, пита изданието.

- Преувеличено е, но веднага се чувства кой се е къпал и кой не, ако седнеш до него. Ако вуни в общежитието, паля ароматни свещи - намерил е решение за "оцеляване" Максимилиан Мейбъри.

"В началото ми бе смешно, дори банално, да се лепи плакати в общежитията, които "приятелски" да напомнят за редовния душ и смяната на тениска. И въпреки, че студентите, които не се къпеха често, особено сред малцинствата, проблемът стои на дневен ред от известно време", добявя той в интервюто.

"За да постигнат по-високи оценки, като че ли студентите забравят за хигиената си, а за нея трябват грижи", съветва студентът Максимилиан Мейбъри.

Ето защо в седмицата на изпитите MIT ще дава дезодоранти, за да намалят неприятните миризми в читалните.

Почти милион пъти са гледани вече плакатите в общежитията, коментира източникът.

"Най-сетне тези, които страдат от потене, се чувстват разбрани, а останалите ги напушва на смях, тъй като институтът е с много добро име в света", казва още Мейбъри пред "Ди Цайт".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама