Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1923846 www.bgdnes.bg

Цветанов: Над 2 млрд. лв. са заделени за земеделие през новия програмен период

"Положихме усилия да извадим и да разкрием злоупотребите, свързани с енергетиката. Очакваме от съдебната система тези злоупотреби да бъдат разследвани, да бъде проверено всичко свързано с разпродажбата и приватизацията на предприятия".

Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов пред членове и симпатизанти на партията в Тетевен, съобщиха от пресцентъра на партията.

Реклама


По думите му - пратените проверки в прокуратурата относно енергийните разпределителни дружества са показали, че законът за обществените поръчки е бил заобиколен и по този начин парите не са останали в България. ,,Не са направени съответните инвестиции, които да доведат до по добра среда за пренос на електроенергия и която да облекчава цената на потребителите", допълни той.

Цветанов посочи,че прокуратурата е действала бързо, когато е бил внесен анонимният сигнал от Сергей Станишев. Заместник-председателят на партията коментира, че специалните служби и апаратурата в специалните служби не са плод и зеленчук и начинът, по който се тълкуват тези резултати, които бяха излезли, са допълнително тежко бреме, което се нанася върху нашата сигурност.

"Здравеопазването е секторът, в който не успяхме да постигнем необходимите резултати", коментира Цветанов. Според него една реформа може да бъде доста болезнена, в здравеопазването трябва да има един цялостен анализ на всички болнични заведения. Един от проблемите, който стои пред здравеопазването е ефективността на болниците и високите технологии в тях. Цветанов бе категоричен,че при един следващ управленски мандат здравеопазването ще бъде един от приоритетите на ГЕРБ.


"Трябва да упражним правото си на глас, за да дадем шанс да се реализират тези политики и да се усвояват европейски средства. В новия програмен период са заделени повече пари за земеделие - над 2 млрд. лв., което е една допълнителна възможност за българските земеделски производители да получат възможност за развитие на съответните отрасли в земеделието", заяви още Цветанов.

На събитието присъстваше и кметът на град Тетевен Милен Милев, който не е от ГЕРБ, но ще гласува за ГЕРБ. Към Община Тетевен са насочени 80 млн. лв. от правителството на ГЕРБ, допълни той. Днес няма отвличания, няма килъри, това г-н Цветанов е основното заради което ние ще гласуваме за вас, коментира Милен Милев.

Реклама
Реклама
Реклама