Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1932109 www.bgdnes.bg

Трети път спряха дело срещу Йоско Костинбродския

Делото срещу наркобандата на Йосиф Йосифов-Йоско от Костинброд е прекратено от спецсъда и върнато на прокуратурата. Идеята е екстрадираният наскоро от Гърция бандит да се запознае с материалите и да бъде обвинен заедно с останалите от бандата си.
Това е третото прекратяване на делото. Бандата бе заловена през юни 2010 г. В нея влизат синът на Йоско - Иван, дясната му ръка Вергил Славов, Ивайло Симеонов и Александър Благоев. Последните трима са подсъдими и за убийството на ромския бизнесмен Тани Танев по поръчка на братовчед му Станчо Владов от Костинброд. Всички с изключение на Йоско са извън ареста, докато делото се мотае между съд и прокуратура.
В България гангстерът има няколко дела, които завършват с оправдателни присъди. След ареста му в Гърция той е осъден на 3 години затвор само за 3 дни заради незаконно оръжие.
Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския бе издирван от Интерпол с европейска заповед за арест 2 г. Той бе спипан в Солун през януари. На едно от заседанията на Софийския апелативен съд се оказа, че Йоско не е бил търсен на адреса си, където живее в България. Той е обвинен, че е организирал група за разпространение на наркотици и за кражба на „Мерцедес“. В края на януари Йосифов бе осъден от гръцките власти на 40 месеца затвор и 3000 евро глоба. През февруари той бе върнат у нас заради европейската заповед за арест.

 

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама