Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1934375 www.bgdnes.bg

Папуаси изнасилили брутално US орнитоложка пред съпруга й

Американска орнитоложка била брутално изнасилена от въоръжени бандити в Папуа-Нова Гвинея пред погледа на съпруга си.

Това е втори подобен инцидент в страната за по-малко от седмица, припомня АФП. При предишният австралиец се прости с живота си, а приятелката му стана жертва на дивашкия нагон на бандити.

Реклама

Американката, заедно със съпруга си и местен водач, изучавала птиците и влиянието върху околната среда от глобалното затопляне в отдалечена тропическа гора на о. Каркар, провинция Маданг. В един момент деветима бандити атакували 32-годишната жена и двамата й придружители. Мъжете били съблечени голи и вързани. Орнитоложката също била лишена от дрехи, косата й била обръсната до кожа, след което се превърнала в обект на групово изнасилване. Шум в храсталака подплашил извергите, които избягали.

Водачът успял да развърже ръцете си, освободил и другите двама и след часове се добрали до първото възможно селище. Американката и съпругът й пристигнали в столицата Порт Морсби в събота, където работещ за АФП фотограф им помогнал да попълнят оплаквания пред полицията и да организира заминаването им извън страната. Това е било петото пътуване с научна цел на американката в Папуа-Нова Гвинея от 2010 г. досега.

Премиерът на страната Питър О'Нийл осъди остро инцидентите и предупреди сънародниците си, че заради единици ще страда цялата страна, която разчита много на туризма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама