Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1934552 www.bgdnes.bg

Убитият Мартин сниман до терориста Джохар минути преди взривовете

Кадър, заснет малко преди експлозиите в Бостън, които убиха трима и раниха 180 дущи, показва заподозреният Джохар Царнаев на ръка разстояние от убитият 8-годишен Мартин Ричард. Разкритието е направено от американската CCTV.

Мартин е една от трите жертви на атентата. Той е чакал на финала заедно с майка си, по-голямото си братче и по-малката си сестричка да посрещнат и да прегърнат баща си Бил - участник в маратона. Мартин е загинал на място.

Реклама



Междувременно се разбра, че адържаният при мащабна полицейска операция в Бостън Джохар Царнаев, който, заедно с по-големия си брат Тамерлан е основен заподозрян за експлозиите по време на бостънския маратон, е в стабилно, но тежко състояние.

19-годишният чеченец, който беше заловен след престрелка с полицията в градчето Уотъртаун, не е в състояние да разговаря със следователите, обяви губернаторът на щата Масачузетс Девал Патрик, цитиран от медиите отвъд океана.

„Имаме един милион въпроси, на които искаме да получим отговор, но той не е комуникативен", посочи Патрик.

Основният въпрос, след като преследването на двамата заподозрени приключи със смъртта на 26-годишния Тамерлан и задържането на Джохар, остава каква е била мотивацията на двамата младежи от чеченски произход за стореното от тях по време на спортното мероприятие в понеделник. Двамата, които живеят от години в САЩ, са от чеченско семейство от руската република Дагестан.

 

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама