Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1934792 www.bgdnes.bg

Сутиените са вредни!

Бюстът се запазва по-добре без сутиен и затова жените трябва да го изключат от гардебора си.
Това показва 15-годишно изследване на френския професор Жан-Дени Руйон от университетската болница в Безансон. Според учения дамското бельо е "лъжлива необходимост". Затова той прикани жените да се освободят от оковите му.
"Сутиенът не запазва формата на гърдите", категоричен е Руйон. Той развенча и вярването, че тази част от женските аксесоари предпазва по-надарените дами от болки в гърба. Изводите му са направени след дългогодишни изследвания на цял екип, ръководен от него, които включили измерване на промените във формата на бюста на близо 130 жени. Всички представителки на нежния пол потвърдили, че се чувстват много по-добре, след като захвърлили сутиена. Сред изброените предимства на свободните гърди били по-добрата стойка и по-малко болки в гърба.
"Медицински, физиологично, анатомично бюстът няма никаква полза да му се отнема гравитацията", е заключението на професора. "Точно обратното, със сутиен те се отпускат", допълва още той. "Две години ходя без сутиен и ползата е огромна - по-лесно дишам, стойката ми е по-добра, по-малко ме боли гърбът", заяви 28-годишната Капуцин, която била част от опитните "зайчета" на професора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама