Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1934803 www.bgdnes.bg

Вилица с вибратор топи тлъстини

Вибриращата вилица е новото оръжие в битката срещу излишните килограми.
Приборът за хранене има сензор, който ви брои хапките за минута, като следи за интервалите между тях. Ако те станат прекалени, вилицата предупреждава с вибрация и светодиод да се намали темпото на тъпчене. Учени отдавна твърдят, че бавното хранене намалява апетита и по този начин се избягва трупането на килца. Нормалната на пръв поглед вилица на калифорнийската компания HAPILABS ви напомня, ако слагате вкуснотии в устата в интервал, по-малък от 10 секунди.
"На стомаха са му нужни 20 минути, за да изпрати сигнал към мозъка, че е сит. Ако се храним припряно, рискуваме да консумираме повече храна, отколкото ни е нужна, и по този начин по-лесно да натрупаме излишни килограми", изтъква създателят на умното устройство Андрю Картън.
Високотехнологичната вилица се различава незначително от обикновената. Дръжката й, която е малко по-грубовата, отколкото на обичайната вилица, крие електронна система с прихващачи, които усещат всеки път, когато вилицата влиза в устата. След като бъде зареден, приборът може да работи две седмици с три хранения дневно и десет вибрации на всяко хранене. Тя може да се измива като нормалните вилици, но след като се отстрани електронната част. Компанията планира да пусне в продажба изобретението си първоначално само в САЩ през април на цена от 99 долара.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама