Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1982774 www.bgdnes.bg

Елена Костова открила крадеца заспал

Крадецът, който беше арестуван, след като влезе в дома на Елена и Иван Костови, бил заловен, след като цяла нощ спал в градината на къщата им. 36-годишният Виктор Градинаров беше задържан за 72 часа и снощи беше освободен.
Плевенчанинът влязъл в градината на къщата на Иван Костов в петък срещу събота към 22 часа. Прехвърлил се с маска на лицето през дувара от съседен двор. По-късно той признал пред разследващите, че се надявал да отмъкне единствено златен ланец, който да продаде, или още по-добре кеш. Твърди, че щял да вземе само 700 лева - толкова му трябвали, за да покрие последна банкова вноска от 300 лв., а с останалите пари щял да си наеме квартира някъде на морето, за да си търси работа като барман.


За беда на Градинаров обемните датчици в двора на Костови засекли движение и на мястото след минути пристигнал екип на СОТ. Охранителите огледали всичко, но не открили нищо съмнително. Решили, че датчиците най-вероятно са "уловили" скитаща котка, и си тръгнали. През това време Градинаров се криел в декоративните храсти в двора. След като патрулът си тръгнал, поседял още известно време сред листата, след което се раздвижил, опитвайки се да се приближи до къщата. Датчикът обаче пак го хванал и пред вратите отново пристигнала колата на сотаджиите. Градинаров чул шума от двигателя и пропълзял до беседката, където замрял, докато траел огледът. След като охранителите не открили нищо съмнително, решили, че има проблем със системата, и си тръгнали. Плевенчанинът разбрал, че в беседката няма датчик, и повече не посмял да мръдне. Колкото и да се опитвал да не задреме, умората и емоциите го победили и Градинаров заспал.
Както всяка сутрин, ранобудната Елена Костова станала първа, още по изгрев. Излязла в градината да подиша чист въздух. Когато стигнала до беседката и заварила там спящ мъж с маска на лицето, започнала да пищи. Ошашавеният пишман крадец се събудил и също се уплашил при вида на викащата жена. Успял обаче да я успокои и да й обясни, че няма лоши намерения. Двамата дори си поговорили известно време. Костова обаче междувременно активирала паникбутона и след малко на мястото пристигнала кола на СОТ и полицаи от столичното Шесто РПУ.
При задържането на Градинаров в джоба му било открито швейцарско ножче. Оказало се, че той има и списък с адресите на различни политици. Обяснил, че ги извадил от интернет, защото ги смятал за богати. Къщата на Костови в Драгалевци му се сторила най-привлекателна и затова в крайна сметка избрал нея. Заспал в беседката именно защото три поредни вечери до късно дебнел в района, за да изучи навиците на Костови.
Плевенчанинът от години се подвизавал в София. В последно време бил безработен, а преди година бил регистриран за взломна кражба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама