Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1983420 www.bgdnes.bg

Тихомир Безлов вижда ГЕРБ на власт, но без Цветанов

Тихомир Безлов от Център изследване на демокрацията е на мнение, че ще има програмно правителство, което ще е подкрепено от Атака. Интересен е въпросът дали може да се акумулират достатъчно качествени лица, защото ако има едни слаби и непознати министри - хората ще излязат отново по улиците. ГЕРБ може да управлява, но без Цветанов, смята Безлов.


"Има всички предпоставки да се състави правителство, въпросът е какво ще е то. Що се отнася до коалицията между ГЕРБ и "Атака", това е възможно, но по-скоро ГЕРБ ще остане в политическа изолация." Това заяви журналистът Емил Спахийски по повод резултатите от парламентарните избори, проведени на 12 май.

Реклама

Икономистът Владимир Каролев вижда управление на БСП, подкрепено от ДПС и "Атака". Според него добър вариант за министър председател е Пламен Орешарски. Но ако той оглави правителството, няма да има връщане към прогресивната данъчна скала. Очаква се дефицит една -две години, защото БСП ще изпълнят обещанието да повишат пенсиите, коментира още Каролев.

ДПС попадна под натиск от Ердоган, защото Турция смята, че по този начин се капсулира турското население в България и никой не иска да прави правителство с ДПС, смята Безлов. Той заяви, че за да управляват ГЕРБ, трябва да се съгласят да жертват Цветанов. Това може да се случи обаче на по-късен етап, смята Безлов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама