Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2001532 www.bgdnes.bg

Кметът на Трън източвал Европа с мъртъвци!

Нагла схема за печелене на пари, чрез която местни феодали в Трън "възкресяват" мъртъвци, за да завземат земите им, разкри разследване на TV7. Разобличена е измамна схема, чрез която трънските богаташи завземат земите на хората и превръщат градовете в частни.


Кметът на Община Трън възкресява мъртъвци - този сигнал отвежда репортерите в малката погранична община. Разследването на TV7 показа, че кметът Станислав Николов е сключил десетки фалшиви договори с покойници, за да обработва земите им и да взема субсидии от държавата и Европейския съюз (ЕС).

Реклама

Огромната безработица в региона е сред най-наболелите проблеми. Единствен шанс за препитание на голяма част от хората в Трън са програмите за временна заетост, финансирани от ЕС. Наетите по тези програми имат сключени договори с общината, според които трябва да извършват обществено полезен труд. Вместо това екипът на "Жега" откри част от тях да работят в земеделското стопанство на кмета Николов. Станислав Николов управлява Трън за втори мандат, издигнат от партия ГЕРБ.

Окръжната прокуратура в Перник потвърди, че по сигналите на гражданите е извършена проверка и е установен конфликт на интереси. На 17 април прокуратурата е изпратила писмо до Областната избирателна комисия с искане за прекратяване на мандата му. Срокът за произнасяне е тридневен, въпреки това писмото пътува повече от месец.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама