Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2005227 www.bgdnes.bg

Синбад поръчал Мечан

Един от основните заподозрени за разстрела на кримигероя Венцислав Димитров-Мечан е неговият ортак Росен Драгомиров-Синбад. Това разкриха пред "България Днес" разследващите показното убийство. 34-годишният Димитров бе застигнат от куршумите в неделя около 0,45 ч. пред пернишкия лъскав бар "Лого". 
Синбад и Мечан заедно с друг колоритен кримигерой от Пернишкия регион - Валентин Кирилов-Пуйката, бяха заподозрени за обира на обществен трезор в Кърджали. На 14 февруари тази година Мечан бе обявен за общонационално издирване. Той бе спипан на 4 март и освободен след 24-часов престой зад решетките. Официално бе съобщено, че причината за скоростното му излизане от ареста е, че полицията не успяла да открие убедителни доказателства за участието му в престъплението. В действителност обаче се е случило нещо съвсем различно:  "След като бил заловен, Мечан се е разприказвал за своите авери. Малко след разпита е изтекла информация и затова подозираме, че именно неговите ортаци са тези, които го ликвидираха показно пред собственото му заведение", обясниха от полицията.

Валентин Кирилов-Пуйката все още е в неизвестност след крупния обир в Кърджали. Росен Драгомиров-Синбад престоя зад решетките за около месец и на 7 март е пуснат под домашен арест. Въпреки наложената мярка хора от миньорския град са категорични, че той се разхожда свободно по улиците.   
"По Мечан е стреляно 19 пъти. Големият брой куршуми, с които килърът е раздробил своята мишена, не е случаен. Мястото, което е избрано - също. Психологическият профил на поръчителя е ясен. Изпитвал е огромна ненавист към своята жертва. Искал е публично да каже: "Аз съм по-силен!". Не се е притеснявал нито от това колко хора ще станат свидетели на ликвидирането, нито дали някой ще пострада. Това е публична инквизиция", разказаха разследващи. Те обясняват още, че приятелката на Димитров - Александра Таскова, която била с него в кървавата нощ, се спасила по чудо от куршумите. Причината, че останала невредима, била, че не е успяла да се качи в лъскавия джип, когато килърът стрелял по Мечан.

"Ако беше успяла да седне на седалката до шофьора заедно с Мечан, и тя щеше да пострада. От 19 изстреляни куршума няма как да не рикошира поне един в нейното тяло", обясняват от полицията. Александра била разпитана веднага след инцидента, но пред униформените девойката обяснила само, че всичко станало за секунди и не успяла да види дори посоката, от която идват куршумите. 
Разследващите са разпитали и по-голямата част от клиентите на бар "Лого", които също станали свидетели на убийството. Те също не успели да помогнат на униформените, тъй като килърът е носил маска, опаковано било цялото му лице. Носел е шапка и ръкавици. Нямал е и сантиметър непокрита кожа по себе си. Записите от камерите, които гледат към заведението, все още не са изгледани, но те биха могли да помогнат да се изясни само колко са били стрелците и посоката, в която са поели, след като изпълнили мократа поръчка, обясняват униформените.
"Професионално подготвяно и перфектно изпълнено убийство", лаконично обясняват разследващите за подготовката на килърите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама