Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2006812 www.bgdnes.bg

Баба плаши алигатори

Баба се изправи лице в лице с крокодили човекоядци и хич не трепна пред смъртната опасност.

73-годишната Джанет Мартин от Лондон се спусна в клетка в басейн с три гигантски нилски влечуги. Хищниците носят имената Ханибал, Марбакър и Сю и обитават център за дивата природа в Южна Африка.

Крокодилите само чакат гмуркането на Джанет и започват лакомо да обикалят около клетката. След известно време обаче изоставят кръвожадните си мераци и предпочитат да си поиграят с възрастната плувкиня.

Реклама

Пенсионерката всъщност е работила над 7 години като доброволка в резервата, дом на повече от 100 животински вида. Често тя се е гмуркала с крокодилите, затова и те я познават, обяснява в. "Дейли мейл".

Ханибал, Марбакър и Сю са представители на най-едрия от трите вида крокодили в Африка. На дължина достигат 12 метра, а теглото им е почти 900 кг. Смятани за доста агресивни, те са в състояние да убият всяко животно, доближило се до тях.

В природния център основно се хранят с различни риби, малки влечуги, птици и бозайници. Характерна тяхна черта е, че могат да прекарат часове наред, без да се движат, дебнещи плячката си в засада.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама