Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/2010372 www.bgdnes.bg

Жесток побой над лекарски екип на Спешна помощ в столицата (обновена)

Лекарски екип на Спешна помощ е пребит тази нощ в столичния квартал "Овча купел", съобщи бТВ. Пострадалите изрично заявяват, че нападателите са българи и нямат нищо общо с малцинството.

Медиците били повикани заради жена, болна от диабет, която получила дихателни проблеми. Линейката пристигнала точно за шест минути и била посрещната от 20 души, които се нахвърлили върху екипа. Оказва се, че става дума за запой. 15-годишно момиче е намерено пияно на домашен купон за абитуриентски бал. Въпреки жестокото насилие девойката е била отведена в медицинско заведение.

Реклама

За инцидента са задържани шестима души на възраст между 21 и 37 години- петима мъже и една жена.

С изключение на жената и на единия от мъжете останалите четирима са криминално проявени- за хулиганство, някои от тях за наркотични вещества и нанасяне на средна телесна повреда.

Най-тежко пострадал след жестокия побой е лекарят д-р Красимир Йорданов, който има 26-годишен стаж като реаниматор в Спешна помощ.



„Това за 26 години се случва за първи път, казвам ви го откровено, страшно обидно. Какво иска тоя народ- първо да идва полиция и тогава ние, ако ще да умират. Нагледал съм се на смърт, на рани, на всичко. Невъзможна смърт съм видял, но нека да умират, ако българския народ не си промени отношението към нас. Ако нас не ни протектират, няма да има Бърза помощ," казва д-р Йорданов.

Той обяви, че утре всички медици в Спешна помощ ще излязат в стачка и няма да се отзовават на сигнали.

„Тази нощ беше моментът, в който всички щяха да спрат работа и да оставят София във Вартоломеева нощ. Крайно време е хората да започнат да ни уважават," заяви още лекарят.

Според него лекарите в Бърза помощ поемат всички удари от усилията на поредица управляващи да направят „недъгавата реформа в здравеопазването".

Д-р Йорданов не очаква справедливост след жестокия побой.

„За толкова години в тази държава справедливост няма- виновните винаги са свободни," допълни лекарят.

Предстои полицията да разпита още заподозрени и свидетели и да направи втори оглед на мястото.

Реклама
Реклама
Реклама