Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6681688 www.bgdnes.bg

Отец Силвестър: Политиците да се кастрират!

Конвенцията налага по фашистки начин нова идеология

Кой е той?

Отец Силвестър Янакиев е на 45 години и е от Сливен. Светското му име е Станимир, завършил е текстилния техникум в родния си град. После учи 3 г. във Факултета по химия към СУ „Климент Охридски“. Успоредно с това следва и богословие. През 1994 г. става дякон, а две години по-късно - свещеник в храма „Света София“ в Сливен. От 2004 г. е духовен надзорник на Сливенската епархия и е отличен от Сливенския митрополит Йоаникий с високата църковна длъжност "Ставрофорен свещеноиконом".

- Отец Силвестър, има ли скрит замисъл между редовете на Истанбулската конвенция, която по същество е превенция срещу насилието?

Реклама

- В целостта си тази конвенция представлява едни скрит замисъл. Зад маската на домашното насилие се опитват да ни прокарат по един тоталитарен начин джендър идеологията. Текстът на конвенцията е неясен и абсурден. Няма нищо открито, има един чадър, един голям сапунен мехур, на който е написано "защита на децата и жените от насилие".

Всичко останало вътре няма нищо общо с това. Става дума за груба фашистка подмяна на ценностната система на човека като цяло, в частност българина и личностната му идентификация, на база етични норми, които са ни крепели през цялата ни история. Европа натиска за приемането на конвенцията, а хората с право се бунтуват, защото искат да ни наложат нещо неестествено чрез нея. Тя е война срещу човешката телесност, ненавист срещу християнските ценности.

- Кой според вас е основният проблем?

- Това е джендър образованието, което неминуемо рано или късно след ратификацията ще бъде въведено и у нас. Според дефинициите джендър представлява самоопределяемост или роля, която избираме сами, след като вече е ясно, че сме родени и биологично детерминирани като мъже или жени. Идеята е уж децата да бъдат защитени в своята свободна воля за сексуално определяне, като забележете, задължително минат през едно наложено обучение, което само по себе си е една манипулация и изкореняване на устойчивите за човечеството ценности. Как по-точно ще се защити и даде свобода на детето, което до 4-годишна възраст бива учено от чужд човек да се самозадоволява; от 4 до 8 години, понеже е вече достатъчно зряло, видите ли, му се разяснява системно и из основи хомосексуализмът, травестията, бисексуализмът и животът, който водят подобни хора, а от 9 до 12 година му се поставя ултиматум то само да избере пола си. Къде тук има свободна воля и нравственост? Това ще се превърне в норма и който е против, ще бъде санкциониран. В един момент ще се стигне до положението, че родител, който е против детето му да бъде възпитавано в джендър философията, може да бъде обявен, да речем, в тормоз и то да му бъде отнето. Защото той ще бъде против общоприетите и общовалидни норми, залегнали вече в обществото, които са му наложени със сила, и то отвън. Ще дам за пример Англия, където на седмица 50 деца сменят пола си. Това са кастрации, хормонални атаки, стрес и куп необратими проблеми, които изхождат и рефлектират на психиката. Главното като последствие е, че при деца, които са въвлечени и са решили да се самоопределят като друг пол, самоубийството е близо 80%. Те посягат на живота си не защото са отхвърлени от обществото, а заради вътрешния дискомфорт и наложената отвън необходимост уж да действат самостоятелно в изграждането си като полово независими личност. Това ни се спестява.

- Как може да се предотврати тази мрачна тенденция, която виждате за бъдещето?

- Като не се приема конвенцията. Джендърите ще продължават да развращават децата, но това няма да е обвързано нормативно. Жалко че механизмът и процедурата са отдавна задвижени. Колкото и да ни хвърля прах в очите, че нищо нямало да се промени, при първа възможност Министерският съвет ще въведе промените. За пореден път искаме да се покажем, както се казва, по католици от папата в Европейския съюз. Там конвенцията била приета, нямало проблеми в обществата, значи и тук щяло да бъде така. Предлагам, за да бъде в пълнота тази сервилност и показност на нашите държавници, които постоянно угаждат на чужди културни норми, да покажат чрез личния си пример, че няма нищо страшно, и да сменят пола си. Нека мъжете в парламента се кастрират, а жените се подложат на каквито манипулации са необходими. Така да покажат, че те са джендър определими с оглед изискванията на т.нар. модерно общество и ценностната му система. Нека да покажат по този начин, че наистина вярват в това, което прокарват и набутват на народа си.

Църквата ще се противопоставя на всякакви извращения, каквото ще представляват и наложените с ратификацията на конвенцията принципи. Канонът пази не само учението, а и етиката, нравствеността на българина.

Реклама

- До какво ще доведе това в бъдеще?

- Това, което правят в момента, е подмяна на ценностната система, и то в основите на човешкото. Американците години наред са търсили начини за въздействие над човека, като най-успешно са го постигнали, чрез т.нар. прозорец на Овертон. Става въпрос за това как съвършено чужди за обществото идеи се изваждат от помийната яма на общественото презрение, измиват се и в края на краищата законодателно се приемат.

Съгласно прозореца на възможности на Овертон за всяка идея или проблем в социума съществува така нареченият прозорец на възможностите. В рамките на този прозорец идеята може или не може да се обсъжда, открито да се поддържа, пропагандира, или да се правят опити да се закрепи законодателно. Прозорецът се мести, изменяйки по този начин ветрилото от възможности от стадий "немислимо", тоест съвършено чуждо за обществения морал, напълно неприемливо, до стадий "актуална политика", тоест вече широко обсъждано, прието от масовото съзнание и описано в закон. Това не е точно промиване на мозъци, а значително по-фина технология. Ефективна е, защото е последователна, системно прилагана и незабележима за обществото жертва. Това се прави и в момента с нас. Ето, чрез определени и конкретни действия целият фокус през последните седмици е насочен към този проблем с джендър философията. Като следствие от това ние започваме да правим разлика между биологичен пол и социален пол, резултат на тази манипулация, и в едни последващ момент я приемаме.

- Как ще се бори църквата срещу властта?

- Светият синод много адекватно, аргументирано богословски, юридически и етически направи апел към българския народ с възвание да не се приема тази конвенция, понеже тя е авангардът на едно огромно зло, което ще влезе в България и ще доведе до духовна смърт. Както знаете, отпреди ден имаме възвание от Светия синод да правим молебен на Света Богородица във всички храмове, да се молим Господ да е милостив към нас и да махне тази конвенция от България. Държавата многократно показа, че няма милост към народа си, но Бог винаги ни е помагал. Надяваме се и сега да го стори.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама