Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6728285 www.bgdnes.bg

Жаблянов с къщи и апартаменти за милион

Брачен договор със съпругата си е подписал скандалният депутат от БСП и зам.-председател на парламента Валери Жаблянов, показа проверка на "България Днес" в Имотния регистър.

С документа прочулият се като защитник на Народния съд социалист урежда подялбата на семейното имане с половинката си Ивет при евентуален развод.

Реклама

Договорът влиза в сила на пети юни 2015 г. след заверка от нотариус. По това време Валери и Ивет имат дългогодишен щастлив брак зад гърба си и един син. Според хора от БСП Жаблянов към онзи момент, а и до днес не е правел и намек, че ще се разделя със съпругата си. Натрупаните имоти и спестявания за близо милион лева явно са го накарали да има едно наум, иронично коментира социалист.

Проверка в Имотния регистър потвърждава богатството на депутата Жаблянов, макар той или съпругата му никога да не са развивали солиден бизнес. От официалната биография на Валери Жаблянов става ясно, че преди да стане депутат, е бил преподавател или партиен функционер. По време на тройната коалиция Жаблянов е съветник на премиера Станишев и е назначен за управляващ в две компании с държавно участие. Съпругата му пък отговаря за еврофондовете в Министерството на енергетиката.

Държавната работа не им пречи да натрупат солидно имущество, оценявано днес на близо милион лева от брокери. При подписването на договора семейство Жаблянови вече притежават апартамент от 96 квадрата в столичния квартал „Хиподрума“. Днес цената на жилището според експерти далеч надхвърля 100 хил. евро. Отделно от жилището депутатът и жена му са се сдобили и с два парцела от по почти декар. Върху единия в баровския квартал Драгалевци към онзи момент се доизгражда солидна двуетажна къща с гараж, става ясно от документите в Имотния регистър. Според брокери баровската постройка, където днес живее Жаблянов, струва минимум 300 000 евро. Нелоша цена има и другият терен, който също е в престижен столичен квартал.

Малко след като Жаблянови сключват брачния договор, следва покупката и на още един апартамент в идеалния център на София. Той е с площ 67 квадрата и се намира на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Към днешна дата цената на квадратен метър в района надхвърля 1500 евро, което оценява жилището на почти сто хиляди евро.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама