Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8342234 www.bgdnes.bg

Актриса от сериала "Западен свят" е изнасилена, когато е била 16-годишна

Актрисата Танди Нютън, позната с ролите си във филми като "Сблъсъци" и "2012" и сериала "Западен свят", разкри, че като млада е станала жертва на сексуален тормоз, съобщи Контактмюзик, предава БТА.

Това се е случило на снимачната площадка на филма "Флирт", когато Нютън е била едва 16-годишна.

Реклама

Разказвайки за премеждието, 47-годишната Танди Нютън споделя: "Случи се през нощта, когато баща ми отлетя у дома. Бях 16-годишна и девствена. Бях подготвяна психологически в продължение на седмици. Не оказах съпротива, бях почти парализирана от страх. Беше сексуално насилие".

Актрисата разказва и за друг ужасяващ инцидент от миналото си, когато е била повикана на второ прослушване. Тогава режисьорът я е накарал да седне на стол с разтворени крака, а камерата е била позиционирана така, че да се вижда под полата й.

"В тази поза трябваше да помисля за персонажа, с когото трябваше да водя диалог и как се чувствам да бъда любена от него. Той беше режисьор. Бях твърде млада и смятах, че това трябва да е нормално", допълва Нютън.

Макар да приветства скорошната присъда на бившия продуцент Харви Уайнстийн, Танди Нютън изтъква, че има и други виновни за случващото се в Холивуд.

"Той е просто един от тези хора. Филмовият бизнес превръща младите в плячка. Виждала съм това навсякъде. Сега говоря не заради сексуалното насилие, на което съм станала жертва, а заради хората, които нямаха куража да ме защитят, които не искаха да ме чуят. Те са тези, от които също трябва да бъде потърсена отговорност. Те създадоха около такива като Уайнстийн култура на насилие и климат на мълчание, които навремето ме унищожиха, а сега ме вбесяват", допълва актрисата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама