Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9857699 www.bgdnes.bg

Умри, свиня!, крещял Ценко Чоков, увеличиха му присъдата

Апелативният специализиран наказателен съд увеличи присъдите на скандалния бивш кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков и неговия син Мартин. Двамата са подсъдими като част от организирана престъпна група за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи.

На първа инстанция Ценко Чоков получи 4 г. и 6 месеца решетки. Магистратите постановиха запор на апартамент, 4 коли и други имоти на селския първенец за 3,2 млн. лв.

Реклама

Акцията срещу групата е през 2016 г. Две години по-късно ексуправникът е признат за виновен по три от петте обвинения, повдигнати срещу него - за отвличане, побой и палеж на автомобил, а бе обявен за невинен за лихварство и ръководене на престъпна група. Втората инстанция преценява, че наказанията на Чокови трябва да бъдат завишени. Така бившият кмет на Галиче получава 5 години затвор, а синът му - 7 години.

От материали по делото стават ясни брутални подробности за побоите. "Умри, свиня, пребий го тоя, тоя ли не можеш да пребиеш", крещял Ценко Чоков, докато налагал с брадва по главата и тялото младеж от селото. В мелето участвал и синът му, който също ритал и удрял момчето. Един от потърпевшите бил закаран извън селото, а в ануса му е била напъхана стъклена бутилка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама