Реклама
https://m.bgdnes.bg/da-pomognem/article/13581795 www.bgdnes.bg

Шест години Андрей се бори с множествена склероза

Младият мъж се нуждае от спешно лечение в Турция 

Коледари го спасяват, цяло село му помага 

6 години Андрей Андреев от смолянското село Момчиловци се бори за нормален начин на живот.

31-годишният мъж страда от множествена склероза - прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото. През 2017 г. той започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често му се вие свят. След множество изследвания на кръв и гръбначен мозък Андрей е диагностициран с коварното заболяване.

"Андрей е страхотен млад мъж, който заслужава да оздравее и да се радва на живота. За съжаление, неговото заболяване прогресира бързо и поради това се налага сериозно лечение", сподели пред "България Днес" кметът на Момчиловци Сийка Суркова. По нейни думи миналата година младият мъж е направил едно пътуване до болница в Турция, където лекарите му извършили всички необходими процедури, но сега спешно се налага още едно лечение.

За да помогнат на Андрей, цялото село се включва в добрата кауза. На Богоявление участниците в мъжкото хоро дариха събраната сума от 3700 лв. за лечението на младия мъж, а коледарите, които благославяха къщите в Момчиловци на Бъдни вечер, също дариха събраните 2040 лв.

Всеки, който желае да помогне на Андрей, може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN:BG82UBBS80021042100240

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Елка Иванова Андреева

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама