Реклама
https://m.bgdnes.bg/da-pomognem/article/13833040 www.bgdnes.bg

Събраха всичките пари! Трансплантация до 10 дни спасява Анита

Спешна трансплантация на черен дроб дава шанс за живот на 19-годишната Анита.

Хубавицата от Асеновград страда от изключително рядко генетично заболяване - синдром на Уилсън. При него се натрупва мед в тъканите и това си проличава във вид на неврологични или психиатрични симптоми и заболяване на черния дроб.

Надеждата за Анита е трансплантация в турска клиника, за която са необходими 180 000 лева. До вторник сутринта са събрани едва 10 000 лева, но след популяризирането на историята й днес цялата сума беше събрана. Редица родни звезди, сред които и Златка Райкова, споделиха историята на студентката от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и това предизвиква огромен ефект в даренията.

Реклама

Местният футболен клуб също се включи в кампанията. "Асеновец" благотворително пусна на търг топка, подписана лично от капитана на Англия и "Тотнъм" Хари Кейн. Топката е подписана от футболиста след мача на "шпорите" с "Локомотив" (Пловдив), игран под тепетата. Търгът продължава до петък, като цената вече достигна стотици лева.

Донори на черен дроб ще станат майката и бащата на Анита. Събирането на цялата сума трябва да стане бързо, тъй като всяка минута е важна за живота на младата красавица.

"Надявам се, колкото бързо дойде, толкова и бързо да си отиде това заболяване. Честно казано, с толкова подкрепа всичко е възможно. Баба ми е всичко за мен. Тя е тази, която ме е отгледала, а сега аз й помагам да отгледаме братчето ми. Доста хора са до мен и ме подкрепят, което значи много за мен", сподели емоционално борбеното момиче.

Как да помогнем

Дарителска сметка на Анита:

BG21STSA93000029714983

Лична сметка:

IBAN: BG20TBIB931010A07NVY01

Получател: Анита Живкова Чобанова

Revolut: 0899275802

Основание: Дарение за лечение

Дарителска сметка през фондация "Павел Андреев": https://pavelandreev.bg/campaign/da-darim-zivot-na-anita

Четете още

Младият актьор Павел Емилов след бъбречната трансплантация: Щастлив съм! Мога да пия вода

Младият актьор Павел Емилов след бъбречната трансплантация: Щастлив съм! Мога да пия вода

Събраха парите за бъбрека на актьора Павел Емилов

Събраха парите за бъбрека на актьора Павел Емилов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама