Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14518407 www.bgdnes.bg

"Левски" бяга от черната котка "Славия", не искат повторение на кошмарите от 2013 и 2018 г.

Пламен Андреев пред знаменит рекорд

В "Левски" са си поставили за цел да гонят до последно заветното трето място в класирането. Тази позиция дава директна квота за Лигата на конференциите без преминаване през бараж.

"Сините" не искат да се срещат с черната си котка "Славия" в евентуален решителен мач за участие в евротурнирите. Причината са парещите лоши спомени от важните двубои с "белите". През 2013-а едно равенство с тях им коства титлата. Пет години по-късно "Левски" изпусна Купата на България след загуба с дузпи от "Славия". Заради непредвидимостта на подобен бараж "сините" искат да избегнат нов решителен мач с този противник.
В момента играчите на Елин Топузаков са на три точки от ЦСКА 1984, които са на трето място. До края на плейофите остават три мача. В тях "Левски" посреща "Черно море" и ЦСКА-София и гостува на "Лудогорец". Тимът на Тодор Янчев е домакин на "орлите" и "Локомотив" (Пд). Гостува на "Българска армия". Едно е сигурно, победа на "сините" над "моряците" им гарантира участие минимум в баража за Лигата на конференциите.
Това стана възможно след успеха над "Локо" (Пд) с 3:0. С него "Левски" дръпна на 4 точки пред варненци на четвъртото място.
"Това е малка стъпка към това, което сме си поставили - заяви Топузаков след мача на "Лаута". - Победата е много хубава, но тя не решава нищо. Откакто са започнали плейофите, всеки мач е важен, във всеки дават 3 точки. Всеки губи точки в първата шестица. Не си правим сметки, каквото си заслужим - трети или четвърти, ще бъдем в края на класирането."
Победата на "Левски" в Пловдив е първа на "сините" на "Лаута" от 2015 година насам. Осем години те не познаваха успеха като гост на "черно-белите". А последната изразителна победа на тима от "Герена" над "Локомотив" е от 1994 г. - 4:0. Тогава с два гола се отчита доскорошният треньор Станимир Стоилов. Едно попадение отбелязва изпълнителният директор Даниел Боримиров.
Капитанът на "Левски" Пламен Андреев е на крачка от знаменит рекорд. 18-годишният вратар запази суха мрежа на "Лаута" и изравни постижението за най-много мачове в един сезон без допуснат гол. До момента еднолично на върха в тази класация беше Димитър Иванков. Стражът не извади топката от мрежата в 21 срещи през сезон 1998/99. Андреев има възможност да излезе на първо място в историята, ако запази суха мрежа в един от трите оставащи мача на "Левски" до края на сезона в първенството.

Четете още

"Лудогорец" плаши БФС

"Лудогорец" плаши БФС

Фенове на "Левски" печатат фалшиви билети

Фенове на "Левски" печатат фалшиви билети

Невероятна история: Надпис "Гунди е Бог" 
се появява в църква!

Невероятна история: Надпис "Гунди е Бог" се появява в църква!

Илиана Раева с признание: Наско получи тежък удар

Илиана Раева с признание: Наско получи тежък удар

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама