Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14590669 www.bgdnes.bg

Забавят строежа на новата "Армия"

ЦСКА остава в Борисовата градина поне до есента, започва там евротурнирите

Дългоочакваната реконструкция на стадион "Българска армия" се отлага за пореден път. От ЦСКА се надяваха строежът да започне през лятото, но това няма как да се случи. "Червените" все още имат много работа с документация и разрешителни за новия стадион. През лятото работата с институции става още по-сложна заради отпускарския сезон и тромавите процедури. Първоначалният план бе строежът да започне на 1 април, но плановете се провалиха. След това от ЦСКА обявиха, че се надяват началото да бъде дадено през лятото, но и това се отлага. Реконструкцията ще започне най-рано през септември, като има опасност дори да бъде отложена за следващата година. ЦСКА като цяло се е договорил с държавата по всички точки, но бюрократичните процеси вървят изключително бавно.

Новият стадион трябва да е готов за около 18 месеца и ще струва около 90 млн. лева. Мнозина фенове са недоволни от малкия капацитет от 16 000 зрители, но от ЦСКА обещават арената да се превърне в най-модерната в България. Така "червените" ще започнат новия сезон на овехтелия стадион и са заявили "Армията" за първите предварителни кръгове в евротурнирите. В тях "червените" ще могат да ползват само секторите "А" и "В", а "Г" ще остане затворен заради правостоящите места.

Същевременно феновете вече могат да купуват билети за последното дерби за сезона срещу "Левски" на 7 юни. Интересът към мача е огромен, тъй като се очаква в него да се реши титлата. На мача се очакват около 30 000 души, като този път "червените" фенове са по-ентусиазираните. Символичен домакин е "Левски", като феновете на "сините" ще бъдат настанени в секторите "А" и "Б", а тези на ЦСКА във "В" и "Г". Билетите са на цени от по 10 и 20 лева.

Четете още

90 млн. влагат на "Армията", за да се заяждат

90 млн. влагат на "Армията", за да се заяждат

ЦСКА-София внесе над 7 млн. лв. като апорт за стадиона

ЦСКА-София внесе над 7 млн. лв. като апорт за стадиона

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама