Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14599339 www.bgdnes.bg

"Левски" се пази за ЦСКА и бараж

Още имаме шанс за третото място, обяви Топузаков

"Левски" реши да запази няколко основни играчи за дербито с ЦСКА-София и очертаващият се бараж за Лигата на конференциите. Затова те пропускат утрешния мач с "Лудогорец" в Разград.

Извън групата за гостуването в Разград останаха Ивелин Попов, Цунами, Рикардиньо и Николай Михайлов.

Реклама

"Всички налични футболисти, които са във форма и нямат проблеми с контузии, ще пътуват за Разград - обяви треньорът Елин Топузаков. Нямам някакви задни мисли в това отношение. Единствено съм преценил, че Цунами и Ивелин Попов няма да пътуват за Разград, защото са с по 8 картона."

При получаване на девети жълт картон бразилецът и ветаранът ще бъдат наказани за два мача. В подобна ситуация е и Андриан Краев, но е взето решение той да играе срещу "Лудогорец". Голмайсторът Рикардиньо има лека травма. Бразилецът пропусна последната тренировка преди двубоя с "орлите".

Вместо отсъстващите в групата попаднаха синът на Христо Йовов - Кристиян, и друг талант от школата Дейвид Михалев. Резервен вратар е Иван Андонов.

"Левски" играе всеки мач за победа - заяви Топузаков. - Ще съм един от най-щастливите хора, ако победим и в двата мача. Ще направим всичко по силите си, за да ги спечелим. Това са две дербита на България. Няма как да гарантираме, че ще спечелим, но ще направим всичко възможно. Имаме още два или три мача, които са изключително важни за "Левски"."

Според него "сините" все още имат шанс за третото място. Така ще получат директна евровиза и няма да се налага да играят бараж със седмия. В момента на трета позиция е ЦСКА 1948 с точка повече.

"Форматът и първенството са изключително интересни до последния кръг. Важното е ние да си свършим целта. След мача с "Черно море" футболистите нямат напрежение на повече от сто процента, а в нормални граници. Ще могат да покажат по-добре качествата си. Първо, не можем да си избираме съперник, ако стигнем до бараж. Предстоят два мача и може да го избегнем. От гледна точка на историческото съперничество със "Славия" в отбора има много млади и чуждестранни футболисти, които не са обременени с това", каза Топузаков.

Четете още

14 години след титлата! Дарко Тасевски с бенефис срещу "Левски"

14 години след титлата! Дарко Тасевски с бенефис срещу "Левски"

ЦСКА пази Назон за "Левски"

ЦСКА пази Назон за "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама