Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/15717078 www.bgdnes.bg

Прокоба дебне нападателя на ЦСКА-София Майкъл Естрада

Еквадорецът с травма, след като се отпуши за "червените"

Истинска прокоба дебне централния нападател на ЦСКА-София Майкъл Естрада, който се контузи скоро след като отбеляза първите си голове за "червените" и е под въпрос за дербито с "Левски" в събота, 7 октомври.

Еквадорецът първо блесна с две попадения за успеха на своя отбор срещу "Локомотив" (София), а след това прониза и "Локо" (Пд) при победата на "Лаута" с 2:0. Естрада напусна контузен срещата с "черно-белите" и бе заменен в 81-та минута с Шопов.

Реклама

"Червените" треперят за състоянието на своя нападател, защото участието му в мача срещу "Левски" не е сигурно. Освен това вече е доказано, че еквадорецът трудно влиза във форма и му е нужно много време, за да покаже най-доброто, на което е способен.

Показателно за това е, че головете му срещу "Локо" (Сф) дойдоха след 362 дни, без да реализира нито едно попадение на своята сметка. Изчислението е направено от еквадорското издание "Екуависа", което коментира и шансовете на атакуващия футболист да се бори за място в националния отбор.

"Естрада почти завърши една година, без да реализира гол - коментира южноамериканската медия. - Нападателят не бе отбелязвал 362 дни. Последният му гол беше с "Крус Асул", когато се изправи срещу "Толука" в мексиканския турнир Апертура. Поради тази причина Майкъл не беше взет под внимание за първите два мача от южноамериканските квалификации за световното. Възможно е селекционерът Феликс Санчес Бас отново да погледне към Естрада за следващите мачове срещу Боливия и Колумбия." Футболистът на ЦСКА-София едва ли ще получи повиквателна за националния си отбор, ако се окаже, че травмата му е сериозна. Привържениците на "червените" се надяват по-скоро да го видят на терена и да не се налага да чакат дълго до следващия гол на Майкъл Естрада.

Четете още

Рекорд по паднали треньорски глави у нас

Рекорд по паднали треньорски глави у нас

Ел Маестро укроти съблекалнята на ЦСКА

Ел Маестро укроти съблекалнята на ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама