Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18704984 www.bgdnes.bg

Тревога преди мача срещу Северна Ирландия: Разоран терен плаши националите

Окаяното състояние на терена на стадион "Христо Ботев" в Пловдив плаши националите, които трябва да изиграят там първото си домакинство в турнира Лига на нациите срещу Северна Ирландия на 8 септември.

По време на двубоя между "Ботев" (Пд) и "Хебър" от Първа лига, игран на "Колежа", се видя, че игрището е надупчено и на много места тревата е изгоряла. Тежките условия затрудниха играчите на двата отбора и не позволиха на футболистите да покажат добра игра. Трудно е да се прогнозира дали до 8 септември условията за футбол ще отговарят на изискванията за международен мач.

Реклама

Националният селекционер Илиан Илиев не скри тревогата си.

"Надяваме се да се вземат мерки, тъй като теренът не е в добро състояние - видяхме го - заяви Илиев. - Говорих с моя помощник Георги Донков и му казах да се поинтересува в Българския футболен съюз какво се случва в Пловдив. Може ли да се реагира, тъй като със сигурност да играем международен мач в тези условия няма да е добре."

 Надеждите са, че за времето, което остава до двубоя с британците, тревата ще се възстанови.

"Със сигурност ще бъдат изготвени препоръки за изпълнение по повод лошото състояние на терена на стадион "Христо Ботев" - коментира пред "България Днес" пресаташето на БФС Ивайло Кючуков. - За съжаление и други клубове от Първа лига имат такива проблеми. Поддръжката на тревните настилки особено при тежки метеорологични условия, каквито са големите жеги, е трудна и скъпа. Ще окажем съдействие на домакините, ако имат нужда от помощта на БФС."

Преди мача със Северна Ирландия България ще играе срещу Беларус. Двубоят ще се проведе на неутрален терен в унгарския град Залаегерсег на 5 септември от 21,45 ч.

Четете още

УАУ! Какво прави Илиан - 6 мача без загуба за България по футбол. Но и 15 без победа освен срещу Танзания

УАУ! Какво прави Илиан - 6 мача без загуба за България по футбол. Но и 15 без победа освен срещу Танзания

Илиан Илиев: Изграждаме стил

Илиан Илиев: Изграждаме стил

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама