Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18972506 www.bgdnes.bg

"Синята" легенда Стефан Павлов - Фифи Перото: И новият стадион на "Левски" трябва да носи името на Гунди

На "Герена" усилено се работи за проекта

"И новият стадион на "Левски" трябва да носи името на Гунди." Това заяви ексклузивно пред "България Днес" вчера "синята" легенда Стефан Павлов - Фифи Перото. Неуловимият халф е сред съотборниците на Аспарухов през някои от най-славните години на клуба.

"За всеки от нас ветераните на "Левски" новината за новия стадион е събитие от съдбоносно значение - сподели развълнуваният Стефан Павлов. - Дай боже, бъдещето на клуба да бъде славно, каквото е и нашето минало. А името на Георги Аспарухов да бъде връзката между тях. Големият и вечен мост между поколенията."

Реклама

Информацията за направена важна крачка по пътя към изграждането на нов стадион беше споделена от собственика Наско Сираков в новия подкаст на клуба.

"След като получим разрешение от общината за строеж, ще свикаме пресконференция и ще обясним какво е направено досега - заяви Сираков. - А то е изключително много и са похарчени доста пари. Нека запалянковците потърпят още малко." Шефът на "сините" е категоричен, че клубът е преминал през възможно най-тъмните и тежки времена в историята си.

"От 2020 до 2021 година, когато бе изключително тежко - призна Сираков. - Слънце в дъното на тунела се вижда. Много по-спокойно можем да говорим за настоящето и бъдещето."

Въпросите около новия стадион на "Левски" са много и интересът е огромен. Темата за името на арената също е от съществено значение. С навлизането на големи пари във футбола много клубове продадоха на големи корпорации правата за ползване името на стадионите си за определено време. Има обаче и отявлени противници на тази практика, какъвто е случаят с легендарния нападател на "Манчестър Юнайтед" Ерик Кантона.

Крал Ерик: Не пипайте "Олд Трафорд"!

Ексцентричният французин Ерик Кантона е заклет враг на комерсиализацията във футбола и не го крие. "Сега голяма част от стадионите се казват "Емиратс", "Алианц"... Тези стадиони загубиха душата и историята на клубове като "Арсенал" и "Уест Хем". Аз съм играл на тези стадиони. Говорих с някои фенове на "Арсенал" и те мразят тези съоръжения", казва Кантона и допълва: "Тези фенове са загубили душата на своите клубове. За щастие, "Олд Трафорд" все още е "Олд Трафорд".

"Анфийлд" си остава "Анфийлд". Можете ли да си представите "Олд Трафорд" да се превърне в нов стадион, кръстен на някоя марка? Ако някой ден го направят, съжалявам, но вече не съм фен на "Юнайтед". И се отказвам от футбола завинаги."

Четете още

Синът на Гунди почете Павката Панов, който днес трябваше да стане на 74

Синът на Гунди почете Павката Панов, който днес трябваше да стане на 74

400 кила бута екранният Гунди

400 кила бута екранният Гунди

Синът на Гунди отбеляза 30 години брак с Изабела

Синът на Гунди отбеляза 30 години брак с Изабела

ЧРД на Лита, вдовицата на Гунди!

ЧРД на Лита, вдовицата на Гунди!

Реклама
Реклама
Реклама